Cartellera de luxe: Springsteen a El Punt i un dels films de 2019, La Favorita, amb els Xiscnèfils
11 de desembre de 2019 a les 14:14La versió cinematogràfica de l’últim disc de Bruce Springsteen, Western Stars, i una de les pel·lícules de l’any, La Favorita, recent guanyadora del premi del Cinema Europeu al millor llargmetratge arriben aquest dijous a les pantalles de Cerdanyola. Springsteen a El Punt i La Favorita amb els Xiscnèfils a l’Ateneu.
Els cinemes de Cerdanyola són una de les sales escollides per a la presentació de Western Stars, pel·lícula que codirigeix Bruce Springsteen amb el seu habitual col·laborador Thom Zimny, i que mostra la faceta més íntima del Boss. El nou treball musical de Springsteen compta amb 13 cançons originals, d'una versió de Rhinestone cowboy de Glen Campbell, un primer senzill, Hello Sunshine, i també amb aquest documental.
Zimny va gravar durant dos dies a l’autor d’himnes com Born to run, The River o Badlands, una petita banda, entre els quals hi ha la seva dona, la guitarrista Patti Scialfa, i 30 músics més d’una oquestra de vent i corda. Les gravacions es van fer a l’interior d’un graner centenari que forma part del ranxo d’Springsteen i Scialfa a l'est de Los Ángeles.
Western Stars es configura així com quelcom més que la presentació en imatges d’un disc, sinó que es converteix en un emotiu i introspectiu viatge en què Springsteen també reflexiona sobre la seva vida a través d'imatges personals inèdites, una narració personal amb la veu del Boss que il·lustra també amb fotos rescatades del bagul i velles seqüències rodades en Super 8.
La Favorita, un dels films que es recordaran del 2019
I si al Punt hi ha estrena de luxe a les 20.30 hores, al teatre Ateneu, a les 21.30 hores, el cineclub Xiscnèfils projecten una de les que, sense cap mena de dubte, és una de les pel·lícules de l’any 2019 al món. La Favorita, de Yorgos Lanthimos, ha estat, un any després de la seva estrena, al ja llunyà gener, la gran triomfadora als recents premis del cinema europeu aconseguint 8 guardons, entre ells els premis a la millor pel·lícula, direcció i actriu, una Olivia Colman que ja havia guanyat la Copa Volpi al Festival de Venècia i l’Òscar de Hollywwod, entre d’altres distincions.
Aquesta tragicomèdia aborda les maquinacions polítiques durant el regnat de la darrera reina de la nissaga Estuard, la reina Anna, en una pel·lícula que s’allunya molt dels refinats llargmetratges academicistes d’època per veure d’influències tan crítiques com Barry Lindon o tan hilarants com els Monty Python.
Principis del segle XVIII. Anglaterra està en guerra amb França. Així i tot, les carreres d'ànecs i el gust per la pinya floreixen amb esplendor. La delicada Reina Anna (Olivia Colman) ocupa el tron i la seva amiga íntima Lady Sarah (Rachel Weisz) governa el país en el seu lloc mentre s'ocupa de la fràgil salut d'Ana i el seu volàtil temperament. Quan la nova serventa Abigail (Emma Stone) apareix en escena, el seu carisma es guanya la simpatia de Sarah. Sarah converteix Abigail en la seva protegida i ella veu l'oportunitat de tornar a les seves arrels aristocràtiques. Mentre els afers de la guerra consumeixen el temps de Sarah, Abigail ocupa el seu lloc per omplir el buit que ha deixat com a acompanyant de la Reina. La seva creixent amistat li dóna l'oportunitat de dur a terme les seves ambicions i no permetrà que cap dona, home, polític o conill s'interposi en el seu camí.