Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Cauen alguns flocs a Collserola i el municipi segueix en prealerta pel risc de n...
Cauen alguns flocs a Collserola i el municipi segueix en prealerta pel risc de nevada Mapa de Protecció Civil amb la nostra comarca dins el risc moderat de neu de 6 a 18 hores

Cauen alguns flocs a Collserola i el municipi segueix en prealerta pel risc de nevada

24 de gener de 2023 a les 8:23

Fins a les 18 hores, tant el servei de Protecció Civil de Cerdanyola com el de la Generalitat han activat la prealerta per possibles nevades. Tot i que sembla que no afectarà el nucli urbà, de matinada han caigut alguns flocs de neu en punts del Parc de Collserola, com a Can Cerdà, i tota la comarca del Vallès Occidental s’inclou dins la zona en prealerta pel risc de neu.

El Servei Meteorològic de Catalunya indica que la cota de neu se situarà entre els 200 i els 400 metres i a partir de la tarda anirà pujant fins als 800 metres, tret de Ponent i terç sud. De fet, aquest dimarts, s’ha aixecat amb petits flocs de neu a cotes baixes i aquesta matinada ha afectat punts del Parc de Collserola i a diverses localitats del Vallès Occidental i l'AMB.

Els veïns de la Collserola cerdanyolenca han vist com a primeres hores del dia han caigut alguns flocs de neu:

En altres punts de la serra testimonien també aquesta petita nevada de primera hora del matí:

 

Des de Protecció Civil de Cerdanyola recorden que la nostra comarca està en perill alt de nevades fins a les 18 hores, però apunten que les previsions pel nostre municipi fan pensar que no nevarà o serà molt poca cosa ja que hi ha poques precipitacions previstes i la cota de neu es preveu més elevada. No obstant això, consideren que cal seguir l'evolució de les previsions al llarg de les pròximes hores per si el pronòstic es complica. En tot cas, Protecció Civil municipal va posar ahir en prealerta el Pla bàsic per neu.

Des de la Generalitat, Protecció Civil recomana portar roba d'abric i estar alerta amb les ventades. Especialment posa èmfasi en la necessitat de tenir molta cura a la carretera per la possible presència de plaques de gel:

Per la seva banda, des de l’AMB indiquen que es manté activat el dispositiu de serveis viaris hivernals a les rondes de Barcelona davant les previsions meteorològiques que anuncien la possibilitat de neu avui a la zona metropolitana, especialment entre mig matí i mitja tarda.