Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • CC OO culpa al poc esforç empresarial de l'increment de l'atur
CC OO culpa al poc esforç empresarial de l'increment de l'atur

CC OO culpa al poc esforç empresarial de l'increment de l'atur

22 de gener de 2003 a les 0:00

El secretari general de la Unió Comarcal de Comissions Obreres (CC OO) al Vallès Occidental, Antonio Díaz, considera que l'augment de l'atur a la nostra comarca durant l'any 2002 obeeix al creixement d'un sector serveis marcat per la contractació temporal i al poc esforç dels empresaris per a enfortir el teixit industrial.

L'atur ha augmentat al Vallès Occidental durant el 2002 en 2.764 persones i la taxa d'atur comarcal, el 8'65 percent , supera en més de dos punts la mitjana de Catalunya.

Davant aquesta situació, Díaz destaca que CC OO vol buscar mecanismes que assegurin l'estabilitat laboral en un model de mercat sotmès a la temporalitat i la precarietat de les condicions de treball. El responsable sindical comenta que el cas de Tycsa -l'empresa que ha anunciat el tancament de la factoria a Cerdanyola un any després de traslladar-se des de Barberà i que negocia ara la recol.locació dels seus treballadors- demostra que és imprescindible crear "marcs de negociació adequats" per a buscar la implicació social de les empreses per sobre de la recerca de beneficis sigui com sigui.

Segons CC OO, els empresaris tenen un concepte erroni de la competitivitat, basada en la ma d'obra barata, quan s'hauria d'apostar per les noves tecnologies i la inversió en investigació i desenvolupament. Díaz creu que el Pacte Territorial per l'Ocupació del Vallès Occidental ha estat una bona eina, però que necessita "donar un salt qualitatiu" si vol ser un instrument actiu per a millorar les condicions de treball i la competitivitat de les empreses.

CC OO destaca la importància de la mobilització dels treballadors i de la participació en les eleccions sindicals ja que això "legitima la lluita diària dels agents socials" i els atorga força en les meses de negociació, Díaz remarca que la vaga general del 20 de juny va demostrar la força de les mobilitzacions i que els objectius sindicals ara haurien de centrar-se en la millora de les condicions de treball dels que en tenen i en la millora de les prestacions socials per aquells que han perdut la seva feina.