Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • CC OO tanca curs a Cerdanyola satisfeta de l'increment d'afiliació
CC OO tanca curs a Cerdanyola satisfeta de l'increment d'afiliació

CC OO tanca curs a Cerdanyola satisfeta de l'increment d'afiliació

18 de juliol de 2003 a les 0:00

El sindicat CC OO celebrava ahir l'acte de cloenda oficial del curs 2002-03 amb un balanç positiu pel que fa a l'increment d'afiliats a la ciutat i de l'èxit aconseguit a les eleccions sindicals que l'han convertit en la força majoritària a Cerdanyola.

Segons indicaven ahir els màxims responsables local i comarcal del sindicat, Saturnino Bernal i Antonio Díaz respectivament, la xifra d'afiliats al Vallès Occidental supera els 18.500, entre ells els 1.500 de la unió local de Cerdanyola-Ripollet, aconseguint més de 3.200 delegats a les empreses de la comarca. Bernal i Díaz consideren que això suposa un enfortiment de la legitimitat del sindicat davant els conflictes laborals i de cara al període precongresual que s'obre ara ja que al mes de març es farà el VIII Congrés de CC OO a Catalunya i, prèviament, s'hauran de fer les renovacions comarcals.

Bernal destaca l'èxit aconseguit a les eleccions sindicals a Cerdanyola on CC OO ha aconseguit ser la força majoritària a molts comitès d'empresa, entre els quals el mateix Bernal destaca el de l'Ajuntament.

Pel que fa als principals problemes existents, tant el responsable local com el vallesà destaquen que, malgrat els avenços, la seguretat laboral segueix sent una assignatura pendent. Díaz indica que l'accidentalitat s'ha reduït, però "segueix sense haver-hi cultura de la prevenció i hi ha un molt elevat incompliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals" per part de les empreses.

L'acte va comptar amb la presència de representants polítics, entre ells l'alcalde de Cerdanyola, Toni Morral, qui va destacar la nova etapa que viu l'Ajuntament i va insistir l'objectiu de reforçar "el conjunt del teixit associatiu" del qual CC OO ha de formar part com un sindicat "compromès amb la ciutat" i els seus reptes.