Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • CC OO tria Cerdanyola per fer per primer cop un congrès fora de Sabadell
CC OO tria Cerdanyola per fer per primer cop un congrès fora de Sabadell

CC OO tria Cerdanyola per fer per primer cop un congrès fora de Sabadell

14 d'agost de 2003 a les 0:00

La Unió Comarcal de Comissions Obreres (CC OO) celebrarà el seu congrés els pròxims 2 i 3 de març del 2004 a l'Ateneu de Cerdanyola. Aquesta serà la primera vegada que CC OO celebri el seu congrés comarcal fora de Sabadell. Aquesta cita serà prèvia a la celebració del congrés nacional de Catalunya que es farà a Tarragona l'últim cap de setmana de març.

Segons indica Antonio Díaz, secretari general de CC OO al Vallès Occidental, l'objectiu del congrés serà doble: d'una banda, renovar les propostes i alternatives sindicals a les empreses i la societat, i d'una altra, renovar l'equip de direcció de la unió comarcal per als pròxims quatre anys.

Díaz destaca que CC OO "no té una idea centralista de les coses" i per això s'ha volgut deixar clara la intenció de descentralitzar la celebració del congrés perquè "som un sindicat amb cada vegada més diversitat de sectors i, per tant, més plural".

Les característiques de l'Ateneu han estat les que han fet que es triés Cerdanyola per celebrar aquest primer congrés fora de Sabadell ja que es tracta d'un local públic amb una àmplia capacitat per acollir les 250 persones que hi participaran i amb sales per fer comissions.

Díaz destaca que CC OO arribarà a aquest congrés en bona situació a la comarca ja que hi ha "més afiliació que mai, més representativitat a les empreses i més capacitat de mobilització i participació". Segons el màxim responsable de CC OO a la comarca, el sindicat està en bona situació per "plantejar alternatives en la via de millorar la qualitat del treball i la qualitat de vida de les persones per fer una societat més justa".

Antonio Díaz considera que hi ha dues raons principals per explicar l'ampliació de l'afiliació al sindicat. D'una banda, perquè CC OO és un sindicat molt arrelat a les empreses i, "per tant, amb capacitat per trobar solucions als problemes del dia a dia", i, d'altra banda, per l'objectiu sindical de transformar la societat per aconseguir la igualtat d'oportunitats. Díaz creu que els treballadors "són cada cop més conscients que depenen d'ells" per aconseguir millores i drets.