Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

Celebrant 30 anys amb pel·lícules que fan 30 anys

Celebrant 30 anys amb pel·lícules que fan 30 anys

2 d'abril de 2024 a les 11:51

El cineclub Xiscnèfils, que ha presentat un pòster commemoratiu dels seus 30 anys d’existència firmat per Olga Molina, anuncia la programació d’un seguit de projeccions especials al llarg de l’any amb pel·lícules que enguany també compleixen les tres dècades. La primera d’elles tindrà com a protagonista un dels directors icònics del cineclub, Woody Allen, amb Bales sobre Broadway.

Aquestes sessions especials del 30 aniversari s’obriran el dissabte 13 d’abril amb una de les comèdies emblemàtiques d’un dels millors moments creatius de Woody Allen, que en els 10 anys anteriors firmava pel·lícules com La rosa púrpura de El Cairo, Días de radio, Hannah y sus hermanas, Maridos y mujeres o Misterioso asesinato en Manhattan. De moment es desconeixen les restants flmacions d'aquest cicle commemoratiu.

Bales sobre Broadway narra la història de David Shayne (interpretat per John Cusack), un jove autor teatral dels anys 20 del passat segle a Nova York, que  ha aconseguit finalment finançament per una de les seves obres. Però a canvi, ha de donar un paper secundari a Olive (Jennifer Tilly), la promesa del productor, el gangster Nick Valenti (Joe Viterrelli), que va als assajos acompanyada de Cheech (Chazz Palminteri), el seu guardaespatlles, que es permet suggerir canvis en l'obra.

La pel·lícula, per la qual Dianne Wiest va guanyar l’Oscar a la millor actriu de repartiment, es projectarà el 13 d’abril a les 18 hores al teatre Ateneu amb un preu de 2 euros l’entrada general i d’1 euros per als socis dels Xiscnèfils.

D’altra banda, el cineclub ha presentat el pòster commemoratiu d’aquests 30 anys d’existència que ha creat per a l’entitat l’artista cerdanyolenca Olga Molina.