Cerdanyola acull una jornada pedagògica del projecte internacional Parentstem
9 de setembre de 2019 a les 13:39La sala d’actes del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) va acollir divendres passat la recepció i salutació als participants del projecte internacional PARENTSTEM, per donar pas a una de les sessions de debat pedagògic.
Audios
09-09-2019 Xavier Devesa
09-09-2019 Lourdes Martínez
El director de l’Escola Municipal La Sínia, Xavier Devesa, va desitjar als assistents que la imatge que se’n portin de Cerdanyola i de Catalunya sigui d’allò millor i més positiva perquè és el que s’ha intentat en tot moment. Ara comença el treball, continua, per preparar les activitats i la implementació a les escoles perquè les STEM arribi a tot l’alumnat, amb la valuosa participació de les seves famílies, la qual espera que sigui valorada com es mereix.
Kader Bilican, doctora i professora de la Universitat de Kikikkale (Turquia) creu que l'STEM és el futur per a Europa i, pel que fa a la sessió de formació docent, creu queha estat fantàstica veure com interactuen els mestres, com aprenen uns dels altres i com es produeix l'intercanvi cultural.
De la seva banda, Lourdes Martínez, Coordinadora del Grau d’Infantil de la UAB, va destacar que és molta il·lusió la que es posa en projectes d’aquestes característiques sense tenir la seguretat de res per part de les escoles i universitat. Una feinada que comporta pensar quin és el paper que poden fer totes les peces d’un projecte que no només abasta un país, sinó de diferents països.
Martínez va posar molt en valor el fet de poder veure el que fan altres ja és enriquidor per si mateix, una circumstancia a la qual no s’està acostumat perquè en la societat que ens toca viure ens tanquem molt en nosaltres mateixos. També es va mostrar especialment agraïda per la temàtica escollida, ja que l’STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) és quelcom que la societat reclama per saber quins efectes tindrà en els infants i la societat del futur.
L’acte el tancava l’alcalde la ciutat, Carlos Cordón, donant la benvinguda a tots els assistents i agraint projectes com aquest.
El projectes internacional PARENTSTEM vol impulsar entre els docents i les famílies d’educació infantil l’anomenada educació Stem, acrònim de les paraules en anglès Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques.
Els mestres d’aquesta etapa, 150 nens i nenes d’edats compreses entre els 3 i 6 anys i 270 pares i mares de l’escola La Sínia participen activament en aquest projecte durant els pròxims cursos i aquesta setmana ho fan en les jornades ParentStem que es realitzen a diferents ciutats catalanes.