Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Cerdanyola amb Palestina exigeix l'alto el foc i acusa Israel de crims de guerra...

Cerdanyola amb Palestina exigeix l'alto el foc i acusa Israel de crims de guerra amb complicitat occidental

5 de febrer de 2024 a les 10:02

Cerdanyola amb Palestina tornava aquest diumenge a la plaça de l’Abat Oliba per exigir, amb una jornada solidària, lúdica i reivindicativa, l’aturada immediata dels atacs a Gaza i acusava Israel de practicar un genocidi sobre la població palestina amb la complicitat del món occidental.

Música, tallers infantils i declaracions es combinaven en una jornada presidida per una gran pancarta que reproduïa el Gernika de Picasso amb els colors -negre, blanc, Vermell i verd- de la bandera palestina.

Els manifestants destaquen l’objectiu de Cerdanyola amb Palestina és aconseguir un alto el foc immediat, l’entrada d’ajuda humanitària i la fi de la negació dels drets humans a Gaza com “únic camí per a una pau justa”. Els activistes cerdanyolencs subratllen que Israel practica crims de guerra i això “garantirà que el vessament de sang continuarà molts anys”, palestina però també israeliana.

El col·lectiu recorda que el Ple de l’Ajuntament de Cerdanyola, com el de moltes altres poblacions catalanes, ha aprovat una moció que reclama acabar amb els bombardejos sobre la població civil i la colonització de terres palestines i defensen que això constata que la majoria de la població catalana fa costat al poble palestí. Des de Cerdanyola amb Palestina reivindiquen els valors occidentals, entre els quals destaca el dret a la vida i a Gaza consideren que aquest dret s’està negant i que es practica una doble moral comparant la guerra a Ucraïna i els atacs a Gaza.

Els parlaments en solidaritat amb el poble de Gaza van conviure ahir amb les activitats infantils amb una xocolatada solidària i les actuacions musicals de MeryB, La Balas Els Crits.

L’acte reivindicatiu comptava amb el suport del Casal Popular La Flama, la Comunitat Palestina de Catalunya, Marea Pensionista de Cerdanyola, la Plataforma d'AMPAs de Cerdanyola i el Cineclub Xiscnèfils. 

Galeria d'imatges