Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Cerdanyola-Cée, de l'hoquei patins a la germanor de pobles
Cerdanyola-Cée, de l'hoquei patins a la germanor de pobles

Cerdanyola-Cée, de l'hoquei patins a la germanor de pobles

10 de novembre de 2003 a les 0:00

La celebració del partit d'hoquei entre l'Epson Cerdanyola i el Cée va servir ahir per fer un acte de germanor entre amb dúes localitats que va comptar amb la recepció oficial per part de l'alcalde de Cerdanyola, Toni Morral, a l'alcalde de Cée -A Corunya-, Antonio Domínguez. Cée és un municipi de 7500 habitants, situat a la Costa da Morte que reivindica, junt amb d’altres municipis de la zona de Fisterra, que sigui allà on finalitzi el Camí de Santiago.

L’alcalde de Cée va estar acompanyat en tot moment pels presidents del Cée Corunya, Juan Boedo,  i del CH Epson Cerdanyola, Francesc Rodríguez, pel responsable de cultura de la Irmandade Galega O Botafumeiro de Cerdanyola, Xelasio Nogueira -autor d'un llibre sobre aquella zona editat per la Deputació da Coruña i lliurat a l'alcalde de Cée- i  per ciutadans del seu municipi residents a Cerdanyola. El tresorer de la Irmandade, Francisco Sar, natural de Cée i present en aquesta recepció, va ser un dels impulsors principals d'aquest acte de germanor entre els dos equips i les dues poblacions.

L’alcalde de Cerdanyola va explicar, durant la recepció, que el municipi s’ha enriquit amb les aportacions culturals de ciutadans d’altres regions que van arribar en diferents moments de la seva història.

El representant de la Irmandade va aprofitar la visita per demanar a l’alcalde de Cerdanyola que es tramiti la sol·licitud per tal que la plaça on es van plantar els arbres autòctones de Galícia amb motiu del dia de la comunitat es digui Plaça de Galícia.