Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

Cerdanyola celebra el Dia de la Diversitat Funcional

Cerdanyola celebra el Dia de la Diversitat Funcional

28 de novembre de 2023 a les 8:25

La Comissió de la Taula de la Discapacitat/Diversitat Funcional ha proposat diferents activitats coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional que es celebra el 3 de desembre.

El Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional, com ja és tradició, ha dut a terme l’activitat prèvia Pintem la diversitat, organitzada per la Fundació Catalònia i d’on ha sorgit el dibuix guanyador que il·lustra la diada. El guanyador d’enguany ha estat Xavier Cortés Katsumi, alumne de 2n de l’Escola Montserrat. Des de la Fundació Catalònia expliquen que “aquest any han participat sis escoles (Montserrat, La Sínia, Serraperera, Saltells, Xarau i FEDAC) en una activitat que els nois i noies de la Fundació gaudeixen molt fent arribar a altres nois i noies, a través d’un conte, el valor de la diferència”.

Les activitats entorn el Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional van començar el 8 de novembre amb la inauguració de l’exposició Taques a la Sala Elisa Arimany i viuran la jornada central el proper diumenge 3 de desembre. Abans, el dimecres 29 de novembre, a les 11 hores, Fundació Barcanova organitza una classe oberta de ioga per a tothom a la plaça de l’Abat Oliba. També dimecres 29 de novembre, a l’Institut Banús, es farà la xerrada Què és la discapacitat?, amb Tots Vàlids, Residència Joan XXIII i ACIC. Jordi Tel, professor de l’Institut Banús, recordava que al seu centre es treballa la diversitat funcional durant tot l’any amb tot un seguit de propostes de la mà de entitats de la ciutat.

Francisco Clemente, membre de Tots Vàlids, destaca la importància de fer arribar els testimonis de la diversitat funcional a les escoles, “perquè conviure i compartir experiències ajuda molt a trencar estereotips i prejudicis”.

L’acte central del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional començarà a les 10.30 hores del diumenge 3 de desembre, a la plaça de l’Abat Oliba, on fins a les 12 hores i haurà cercavila, l’arbre dels desitjos, xocolatada, tennis taula, taller de dansa inclusiva i lectura del manifest. En cas de pluja les activitats es faran a la pista poliesportiva coberta de Can Xarau.

Tot i que no apareix al programa de mà, el Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) organitza una visita guiada sensorial a les 12.30 hores. El director del MAC, Txema Romero, explica que “el museu sempre ha treballat amb cura el tema de l’accessibilitat, programant visites sensorials obertes a tothom que ofereixen una perspectiva molt enriquidora de l’art”.

El programa d’activitats del Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional es clourà el dijous 14 de desembre, de 10 a 13 hores, amb la Trobada Inclusiva de Bàsquet al PEM Guiera, adreçada a alumnat de 4rt d’ESO i Batxillerat i a persones amb diversitat funcional de diferents entitats del municipi.