Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

Cerdanyola cultiva el talent emprenedor jove

Cerdanyola cultiva el talent emprenedor jove

12 de gener de 2024 a les 11:04

El Teatre Ateneu ha acollit la presentació de la segona edició del ‘Cerdanyola Talent Factory’, una iniciativa creada per Talent Factory i impulsada per l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès amb l’objectiu de fomentar la cultura d’emprenedoria entre els joves i les joves estudiants de secundaria de la ciutat.

Talent Factory és una iniciativa compromesa en posar en valor la importància de l’emprenedoria d’una forma pedagògica per ajudar als joves a configurar-se un escenari real d’oportunitats laborals per al seu futur, basat en la seva pròpia iniciativa, les seves habilitats i els seus talents. Aquest curs escolar 2023-24 participen a Talent Factory alumnes de secundària i batxillerat de l’Escola Fedac Cerdanyola, CEE - CFT Flor De Maig, Instituts Forat del Vent, Gorgs i Jaume Mimó, col·legi Montserrat, escola Ramón Fuster i CFP Fundació UAB.

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, parla d’un projecte consolidat i anima als estudiants a aprofitar l’oportunitat de gaudir de l’experiència que se’ls brinda per, “potser, trobar el camí per fer créixer una vida plena i fer realitat qualsevol somni”.

La Mar González i la Laura Pérez, alumnes que van rebre el segon premi a la primera edició del Cerdanyola Talent Factory, expliquen el procés que es segueix, començant per la inscripció d’equips de dues persones i continuant per  pensar i presentar una idea de negoci que en cas de ser seleccionada s’haurà de desenvolupar amb l’ajut d’un mentor, l’equip de Talent Factory i l’equip del Servei d’Economia i Treball de l’Ajuntament.

Els mentors que tutelaran els 10 projectes finalistes són Fernando Burgueño i Àngel Domínguez (Ercros), Joaquín Serra i Marta Mosseguí (Natura Bissé), Xavier Fuchs (Rosa Gres), Lluís Sisquella (Grup Sisquella), Jaume Maranges (Ferreteria Maranges), Baltasar López (Enchufing), Adrià Serrahima i Caridad Engra (Fundació Catalonia), Aurora Redondo (FRSL), Núria Gras (Grassoler) i Albert Majós (Trison Scent).

Els joves emprenedors Joel Orteu i Berta Madueño han exposat el seu testimoni com a impulsors de l’empresa Tattoox, la major comunitat del tatuatge a l’Estat espanyol, animant als presents a l’acte a fugir de la por i les zones de confort per convertir les incerteses en reptes apassionants, i a viure amb passió, començant per estar bé amb un mateix com garantia d’èxit.

Un jurat d’experts avaluarà els 10 projectes finalistes i s’atorgaran tres premis. El primer premi serà un viatge de 5 dies a Sillicon Valley amb un programa de visites a les empreses més representatives de sectors innovadors; el segon serà un viatge de 3 dies a Brussel·les per visitar institucions i organismes relacionats amb l’emprenedoria i la innovació en l’àmbit europeu; i el tercer classificat farà un circuit emprenedor per Barcelona que inclourà un programa de visites als principals llocs de l’ecosistema empresarial i del món emprenedor de la ciutat.