Cerdanyola dóna suport a la lluita pels drets dels Meninos da Rua del Brasil
21 de juliol de 2004 a les 0:00"Tots els nens del món haurien de tenir garantits els seus drets", segons la coordinadora del Centre de Formació de la Regió Nord Est del Movimento Nacional de Meninos i Meninas da Rua, Roseana Fatima, que ha estat rebuda aquest matí per l'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, i el regidor de Drets Civils, Josep Balcells
Fatima ve acompanyada del coordinador del projecte MNMMR de Sao Bernardo do Campo i membre del Consell Nacional, Marco Antonio Silva, a més de diversos representants del Moviment d'Esplais del Vallès amb els que han establert una relació d'intercanvi en els últims sis anys.
La lluita per la defensa dels drets dels infants al Brasil és el principal objectiu d'aquesta organització no gubernamental que diàriament s'ha d'enfrontar amb els problemes d'explotació infantil i d'abusos sexuals que es registren al país, segons indica Marco Antonio Silva.
El projecte del Movimento Nacional de Meninos i Meninas da Rua busca el respecte pels drets dels infants però aquest repte no és gens fàcil d'assolir ja que la situació al país és d'una extremada duresa per alguns nens. Per posar un exemple, a Brasil hi ha centenars d'infants que formen part de grups armats.
El moviment té una característica fonamental i és que busca solucions junt amb els nens, a través de la participació i des del propi carrer. Per a Roseana Fatima és molt important treballar en l'espai en el que es mouen i es busquen la vida aquests infants. El combat contra els abusos als nens es fa des de dos espais de treball diferents: el carrer i la política.
Conèixer altres realitats també és una bona manera de cercar solucions. I en aquesta línia el Movimento ha establert tot un seguit d'intercanvis amb altres països com el que es realitza des de fa sis anys amb el Moviment d'Esplais del Vallès del que formen part La Gresca, La Trepa i el Cu-Cut de Cerdanyola. Per a Roseana Fatima aquest tipus de vincles enforteixen la lluita a favor dels drets dels infants.
Comparteix aquesta opinió l'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, qui destaca la necessitat de que aquests enllaços es mantinguin de manera permanent perquè impliquen intercanvi i enriquiment mutu. Morral ha aprofitat l'ocasió per demanar una major participació de la societat civil en els compromisos que s'han d'adquirir a nivell global per resoldre les necessitats col·lectives d'un bon nombre de ciutadans d'arreu del món.
En aquesta tasca d'involucrar a la societat civil, l'alcalde de Cerdanyola destaca com a imprescindible el treball dels esplais que assegura probablement no disposen dels recursos i ajudes necessàries per tirar endavant els seus objectius. Morral s'ha compromès a treballar l'estímul d'aquest moviment de l'educació en el lleure i els esplais des del consistori.
Actualment el Movimento Nacional de Meninos i Meninas da Rua està present a 25 dels 27 estats del Brasil, aplega entorn els mil educadors i dos mil col·laboradors. A través de les seves activitats atenen prop de 10 mil infants i adolescents.