Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Cerdanyola es prepara per viure el 48è Aplec de la Sardana
Cerdanyola es prepara per viure el 48è Aplec de la Sardana

Cerdanyola es prepara per viure el 48è Aplec de la Sardana

6 de març de 2023 a les 12:03

Cerdanyola es prepara per viure el 48è Aplec de la Sardana que es celebra el proper diumenge 12 de març al Pavelló Municipal Can Xarau – Paco Arpide, amb la tradicional prèvia del concert, dissabte dia 11, al Teatre Ateneu.

L’Aplec, que organitza l’Agrupació Cultural Sardanista, es durà a terme el diumenge 12 de març, a partir de les 16.30 hores, al Pavelló Municipal Can Xarau-Paco Arpide, amb les actuacions de les cobles Sant Jordi Ciutat de Barcelona, Jovenívola de Sabadell i Marinada.

El president de l’Agrupació Cultural Sardanista, Hèctor Fornés, explica que el repertori de l’Aplec és molt peculiar, buscant un equilibri entre compositors i compositores, temes emotius i més balladors, i peces molt noves al costat d’altres ja tradicionals, aplegant, de fet, l’esperit i diversitat de la junta de l’Agrupació.

El dissabte 11 de març, a les 19 hores, es celebrarà el tradicional concert de l’Aplec a l’Ateneu, que enguany anirà a càrrec de la Internacional Cobla Orquestra Montgrins amb el seu espectacle Cobla a 4 veus. Les entrades tenen un preu de 7 euros per als socis i 14 euros per al públic en general, i es podran comprar a l’Ateneu el divendres dia 10 de 18 a 20 hores i el mateix dissabte a partir de les 17 hores.

Fornés assegura que “el món sardanista a Cerdanyola ha viscut una gran revifalla després de la pandèmia, amb gent apropant-se a l’Agrupació amb ganes de fer feina i una gran assistència als actes programats”.

El secretari de l’Agrupació, Toni Zamora, afegeix que “s’està donant una gran empenta per fer de la sardana una presència habitual a les places de la vila i renovar l’entitat amb gent nova i cada vegada més jove”.

L’Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola, que comença a preparar el 50è aniversari de l’Aplec, està fent pedrera de nous balladors oferint la realització de tallers a alumnat i famílies de les escoles i instituts de la ciutat per ensenyar a ballar sardanes i danses tradicionals catalanes als més joves de Cerdanyola.