Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Cerdanyola està en el nivell 2 del Pla Alfa per risc d'incendi
Cerdanyola està en el nivell 2 del Pla Alfa per risc d'incendi

Cerdanyola està en el nivell 2 del Pla Alfa per risc d'incendi

19 de juliol de 2023 a les 8:36

El centre de coordinació operativa de Catalunya ha activat en fase d’alerta el Pla d’emergències per a incendis forestals a Catalunya (INFOCAT). Cerdanyola ha passat del nivell 1 al 2 en el Pla Alfa dels Agents Rurals i s’ha activat en prealerta el Pla d’actuació municipal d’emergències per a incendis forestals.

La pujada de les temperatures ha anat acompanyada de l’increment del risc d’incendis a tot Catalunya i també a Cerdanyola a on s’ha actualitzat a nivell 2 el Pla Alfa . Aquest és l'operatiu que té establert el Cos d'Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d'incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d'incendi que es produeixin.

A més, el centre de coordinació operativa de Catalunya ha activat en fase d’alerta el Pla d’emergències per a incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) per perill alt o molt alt a totes les comarques de Catalunya excepte la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça i el Pla d’Urgell.

L’activació del nivell 2 del Pla Alfa a Cerdanyola ha comportat la posada en prealerta del Pla d’actuació municipal d’emergències per a incendis forestals. Aquest contempla extremar les precaucions en el cas de dur a terme activitats al Parc de Collserola o qualsevol altra zona de bosc del municipi.

Prohibició de fer foc al bosc

Des del 15 de març i fins al 15 d’octubre no es pot fer foc als terrenys forestals sense autorització.

La norma regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina en sigui la finalitat:

No es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura.

No es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura.

Dins de les àrees recreatives i d’acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.