Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

Cerdanyola exigeix la fi de la massacre a Gaza

Cerdanyola exigeix la fi de la massacre a Gaza

19 de gener de 2009 a les 0:00

Una enorme bandera de Palestina a la plaça de Francesc Layret presidia ahir la concentració d´unes 200 persones contra els atacs d´Israel a Gaza. L´acte, convocat per l´Associació de la Comunitat Marroquina de Cerdanyola (ACMEC), condemna l´acció militar d´Israel com ´injustificable i inhumana´, exigeix la intervenció de la comunitat internacional per imposar un alto el foc permanent i perquè s´acabi el comerç d´armes amb Israel i demana la solució definitiva al conflicte i la creació d’un estat sobirà de Palestina, entre d’altres qüestions.

Abdeslam El Hatimi, president de l’ACMEC, feia la lectura del manifest, consensuat amb la majoria de sindicats i partits polítics de la ciutat -CDC, ERC, EUiA, ICV, PSC, CC OO i UGT-,  que exigia la "finalització immediata" dels atacs a Gaza i els considera "unes accions de destrucció desproporcionades" als atacs amb coets de Hamás. El Hatimi recordava "els milers de víctimes civils". El manifest exigeix a l’Estat Espanyol, la Unió Europea i Nacions Unides una intervenció "decidida i urgent per imposar un alto el foc permanent" i l’organització d’un pla d’ajuda humanitària i la ruptura del bloqueig a Gaza. El Hatimi criticava la passivitat internacional. Un altre dels punts del manifest reclama la solució definitiva a l’ocupació de Palestina i el compliment de les resolucions de l’ONU, al temps que es demana la creació d’un Estat com a "dret del poble palestí".

Durant la concentració es van poden sentir moltes crides de boicot a Israel, de solidaritat amb el poble de Palestina i en contra del president dels Estats Units, George Bush i es van veure pancartes amb lemes com Aturem la masacre a Gaza, Unidos por la independencia de Palestina o Gaza. Yes, we can.

Quan la concentració ja finalitzava es van viure moments d’una certa tensió quan la presidenta de Turó Solidari, Encarna Larrey, i una veïna de la ciutat, Maria Lluïsa Martínez, van reclamar el seu dret a fer lectura d’un segon manifest, cosa a la qual inicialment es van negar des de l’organització ja que s’havia acordat la lectura d’un manifest consensuat. Larrey i Martínez van queixar-se públicament de que se les impedia parlar en nom de la pau i finalment Martínez va poder utilitzar la megafonia de l’acte per explicar l’experiència de Ciutadans anònims, un col.lectiu que cada dijous a les 21 hores es reuneix a la plaça de l’Ajuntament de Sabadell en l’anomenada Roda de la pau per fer pública la seva oposició a totes les guerres. Turó Solidari va organitzar una recollida de signatures artístiques i frases ciutadans en contra de la guerra i com arguments en favor de la pau.

Galeria d'imatges