Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

Cerdanyola mostra el seu Orgull

Cerdanyola mostra el seu Orgull

12 de juny de 2024 a les 7:20

Les actuacions d’Azúcar Moreno, Muslona Dj, Pitita i Krystal Karma conformaran l’acte central de la commemoració del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI que organitza l’Ajuntament de Cerdanyola del 19 de juny al 3 de juliol amb el lema ‘Cerdanyola té orgull!’

El 28 de juny és el Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI i l’Ajuntament de Cerdanyola tornarà a sumar-se a la seva commemoració amb l’objectiu de continuar defensant els drets del col·lectiu LGTBI (lesbià, gai, trans, bisexual i intersexual), la diversitat sexual, de gènere i família, i lluitant contra les LGTBI-fòbies.

Sensibilitzar la ciutadania envers la diversitat sexual i de gènere i prevenir les LGTBI-fòbies

Des del Servei d’Atenció Integral a la diversitat sexual i de gènere (SAI), que forma part de la regidoria d’Igualtat i Feminisme, s’ha elaborat un programa d’activitats al voltant de la diada del 28J i que es durà a terme entre el 19 de juny i el 3 de juliol. El programa, sota el lema Cerdanyola té orgull!’ proposa activitats sobre temes vinculats al col·lectiu LGTBI amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania envers la diversitat sexual i de gènere i prevenir les LGTBI-fòbies; aquest lema també vol mostrar el suport incondicional de la ciutat per la diversitat sexual i de gènere i el contundent rebuig cap a tota forma de discriminació LGTBI-fòbica.

L’acte central del Dia Internacional per a l’Alliberament LGTBI se celebrarà el dissabte 29 de juny al parc del Turonet a partir de les 21 h. L’inici de festa comptarà amb tres artistes del panorama LGTBI: Muslona Dj, que barreja la música electrònica, el disco i el pop, Pitita, drag queen guanyadora de la tercera temporada de Drag Race España, i Krystal Karma, drag queen guanyadora de Ravalada Drag Tour. A continuació es farà la lectura del manifest i es donarà pas al concert principal de la nit a càrrec del duo Azúcar Moreno, artistes reconegudes pel seu compromís amb la comunitat LGBTI i per haver sigut acollides per la comunitat com a icones. L’acte comptarà amb un Punt Lila i LGTBI i la dinamització de l’entitat Cerdanyola Educació Feminista. La barra del concert anirà a càrrec de l’entitat CEM Cerdanyola.

Ampli programa d'activitats

El programa del 28J 2024 començarà el 19 de juny amb la sessió especial LGTBI de l’hora del conte que la Biblioteca oferirà a les 17:30 h. La Factoria Cultural i La Mandanga organitzen el Micro obert LGTBIQ+ el mateix 19 de juny. La cantant Maio oferirà un concert acústic per a públic jove el 21 de juny. El divendres 27, la sala ACME acollirà la festa ‘Diverses i Orgulloses Party’ i a la plaça Sant Ramon es farà una sessió de cinema a la fresca amb la projecció del documental animat ‘Flee (2021). El Museu d’Art de Cerdanyola presentarà, el divendres 28 de juny, la instal·lació de denúncia de ciberbullying ‘A la meva pell, una obra col·lectiva realitzada per estudiants de batxillerat artístic de l’Institut Jaume Mimó. El mateix divendres el MAC també inaugurarà l’exposició ‘Nazario’. El diumenge 30 de juny, el Club Bàsquet Femení Cerdanyola organitzarà un 3x3 de bàsquet per les diversitats sexuals i de gènere. El 3 de juliol es tancarà el programa amb la tertúlia ‘Còmic, memòria i dissidència al MAC.

Paral·lelament, tindrà lloc el 3r Concurs Fotogràfic d’Instagram Alliberament LGTBIQ+ a càrrec d’Afocer. Podran participar fotografies publicades a Instagram abans del 14 de juliol amb l’etiqueta #28Jcerdanyola24’ i mencionant a @afocer i @ajuntament_cerdanyola.

La Biblioteca Central oferia una mostra bibliogràfica LGTBI entre el 12 de juny i el 2 de juliol.

També es proposa, com a part de l’impuls per reivindicar l’art local, una acció artística, de reivindicació de la diversitat d’identitat, sexual i afectiva a partir de la senyalització del Museu d’Art de Cerdanyola a càrrec de l’artista vinculada al territori Maika Dengrà, entre 28 de juny al 31 d’agost.

Les entitats esportives de la ciutat s'han implicat en la campanya Xiulem fora de joc a l’LGTBI-fòbia: #Orgull per dir prou a les LGTBI-fòbies fent una xiulada simbòlica i lectura del manifest en els últims partits de lliga, així com posant pancartes als diversos equipaments esportius. Aquesta campanya s’està duent a terme durant els mesos d’abril, maig i juny.

Finalment, s’ha iniciat la campanya ‘Cerdanyola té orgull!’ amb comerços de la ciutat. Tots els comerços de Cerdanyola que s’han adherit a aquesta campanya repartiran vanos i tindran penjades banderes LGTBI a l’entrada dels seus establiments del 25 al 30 de juny.