Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Cerdanyola mostra la solidaritat amb les víctimes del terrorisme en el 20 aniver...

Cerdanyola mostra la solidaritat amb les víctimes del terrorisme en el 20 aniversari de l'11M

11 de març de 2024 a les 15:28

Cerdanyola s’ha sumat a la commemoració del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme en record dels atemptats terroristes que van tenir lloc a Madrid l'11 de març de 2004 i com a homenatge a totes aquelles persones que han estat víctimes d'algun acte de terrorisme. Avui fa 20 anys d’una massacre que va costar la vida de 192 persones i més de 2.000 ferits i que va commocionar Cerdanyola com poques vegades ha passat a la historia.

Durant la commemoració a la plaça de Sant Iscle, s'ha llegit un manifest, s'ha fet una ofrena floral al monument en record de les víctimes i s'ha fet un minut de silenci.

El manifest llegit reafirma el compromís de les institucions “amb els valors de pau i convivència” i recorda que la unitat és la que dona força per superar les adversitats i “construir un futur més segur i esperançador”. El text destaca que cal “honrar la memòria dels que no estan” i comprometre’s novament a treballar junts perquè en el futur totes les persones puguin viure “lliures de la por i la intolerància”. El text, llegit per la periodista Marga Almagro, manifesta que les entitats locals es comprometen a mantenir intacta la memòria de les víctimes de l’11M aposta per continuar construint una societat més justa, pacífica i lliure per a les generacions futures.

20 anys d'una massacre que va commocionar tothom

L’11 de març de 2004 192 persones van morir i més de 2.000 resultaven ferides a conseqüència d’un macroatemptat a Madrid amb una sèrie d’atacs terroristes a quatre trens de la xarxa de Rodalies de Madrid. Les mostres de suport i solidaritat de la ciutadania de Cerdanyola amb les víctimes de Madrid va ser immediata. Aquell mateix dia es van realitzar concentracions espontànies a diferents indrets de la ciutat, minuts de silenci a centres laborals i educatius i una de les més grans manifestacions que mai hagi viscut Cerdanyola del Vallès. L’any següent, a la nostra ciutat es va inaugurar la placa i el monument en record de les persones que van perdre la vida a la plaça de Sant Iscle on avui, com cada 11 de març, s’ha tornat a recordar les víctimes d’aquell atemptat i de tots els atacs terroristes,

Galeria d'imatges