Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Cerdanyola, nou membre de la Xarxa Mundial de Ciutats de l'Aprenentatge de la UN...
Cerdanyola, nou membre de la Xarxa Mundial de Ciutats de l'Aprenentatge de la UNESCO

Cerdanyola, nou membre de la Xarxa Mundial de Ciutats de l'Aprenentatge de la UNESCO

14 de febrer de 2024 a les 13:48

Avui, dimecres 14 de febrer, Cerdanyola d'integra oficialment dins de la Xarxa Mundial de Ciutats de l'Aprenentatge de la UNESCO (GNLC), al costat d'unes altres 64 ciutats de 35 països

Les noves ciutats que entren a formar part de la Xarxa Mundial de Ciutats de l'Aprenentatge de la UNESCO (GNLC) https://www.uil.unesco.org/en/learning-cities, entre aquestes Cerdanyola del Vallès, són ciutats que han demostrat un gran compromís amb el foment d'oportunitats d'aprenentatge al llarg de tota la vida per a tothom a les comunitats locals. Fins ara, la xarxa la formaven 292 ciutats de 76 països i amb les noves incorporacions s'ampliarà a 356 ciutats.

Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola, es mostra molt orgullós d’aquesta fita i afegeix que “des de la nostra ciutat fem un exhaustiu treball per promoure un aprenentatge inclusiu en el sistema educatiu: on tot ciutadà ha de tenir accés a les mateixes oportunitats, independentment de les seves capacitats, sexe, ètnia, religió, cultura, idioma o origen social”.

La UNESCO defineix una ciutat d'aprenentatge com una ciutat que "mobilitza tots els recursos a tots els sectors per a la promoció d'un aprenentatge inclusiu des de l'educació bàsica a la superior al llarg de tota la vida". En aquest sentit, molts projectes i iniciatives iniciades per diferents serveis municipals de l'Ajuntament, com per el programa 'Cerdanyola Educa', el programa 'Talent Factory', la creació de l'Oficina Jove, els festivals internacionals de Teatre Infantil, el projecte 'Artíva't', la formació de l'Escola Municipal de Música o l'Escola d'Adults, entre molts d'altres, milloren l'accés permanent a l'aprenentatge al llarg de tota la vida, garantint una major qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat.

En aquest sentit Carlos Cordón es refereix a la marca Cerdanyola, Ciutat del Coneixement i afirma que “per a nosaltres, l'aprenentatge i la divulgació científica és l'ànima del nostre municipi i la nostra marca de ciutat pretén garantir una ciutat paradigma de la innovació i del progrés col·lectiu on la transferència de coneixement està al servei del benestar de la ciutadania.

Com a membre de la xarxa, Cerdanyola del Vallès s'unirà a un moviment global per donar suport i accelerar la pràctica de l'aprenentatge al llarg de la vida. A través de les seves activitats, la GNLC fomenta el diàleg polític, l'aprenentatge entre parells i la col·laboració entre les ciutats membre. La xarxa també facilita l'enfortiment de capacitats i diàlegs sobre mètodes innovadors per desenvolupar, millorar i monitoritzar les estratègies de les ciutats de l'aprenentatge.