Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Cerdanyola obre nous Plans d'Ocupació i tanca els de l'any passat
Cerdanyola obre nous Plans d'Ocupació i tanca els de l'any passat

Cerdanyola obre nous Plans d'Ocupació i tanca els de l'any passat

2 de gener de 2024 a les 9:43

La Masia de Can Serraperera va acollir l'acte de tancament dels Plans d'Ocupació a les persones que han participat en tres programes diferents. També va ser un moment de benvinguda a les persones que comencen en nous Plans d'Ocupació.

L’acte de tancament i benvinguda dels Plans d’Ocupació del Servei de Promoció Econòmica es va realitzar ahir a la Sala Campoamor de la Masia Can Serraparera i va comptar amb la presència  de l'alcalde Carlos Cordón i de la Regidora del Servei de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, que van agrair el treball realitzat de les persones que han format part dels Plans d’ocupació. També, van donar la benvinguda als nous participants que comencen.

El Pla Local d’Ocupació Diputació de Barcelona 2023  s'ha encarregat del projecte de Reforma de la sala polivalent per a la gent gran de l'Ateneu de Cerdanyola, amb 9 participants (2 oficials de la construcció, 1 guixaire, 1 pintor, 1 electricista i 4 operaris polivalents). A més, han desenvolupat altres tasques com millores a l’espai públic amb reparació i substitució de bancs i pintura vial, han reformat l’edifici del “Molí” del Servei de Promoció Econòmica i també han fet tasques generals de manteniment en equipaments municipals.

Un altre pla, del Programa metropolità de dinamització del mercat de treball 2020-2023, s'ha basat en Agents d'eficiència energètica per a comerços, restauració i microempreses, amb 6 participants (2 operaris electricistes, 2 oficials electricistes, 1 auxiliar administrativa i 1 enginyer). Aquests s'han dedicat a estudiar i avaluar el consum energètic en comerç i restauració i proposar actuacions per reduir el consum energètic i el seu cost.

Per últim, el Pla d'Ocupació Millora de serveis i infraestructures a la població de Cerdanyola del Vallès s'ha ocupat de la millora d'alguns serveis i infraestructures de la ciutat amb 7 participants (2 agents cíviques, 2 oficials de manteniment, 1 conserge i 2 auxiliars administratives) que s'han dedicat a la supervisió de camins escolars, Auxiliars de centre, Manteniment de diferents serveis de l’Ajuntament i Atenció a públic, digitalització de documentació i arxiu per diferents àrees municipals.

Els Plans d’ocupació que comencen

-Programa Treball i Formació Línia ACOL 2023, amb 3 participants (2 operaris/es de manteniment i jardiners/es, 1 agent cívica) que es dedicarà al Manteniment d'espais i serveis de l’Ajuntament i a la Supervisió de l'espai públic

-Programa Treball i Formació Línia Joves Tutelats i Ex-tutelats 2023, amb 3 participants (1 operari polivalent, 1 conserge, 1 agent cívica), que farà de suport en alguns serveis de l’Ajuntament.

L'objectiu d'aquests programes és fomentar l'ocupació de les persones aturades del nostre municipi a través d'una contractació laboral i de la formació que s'imparteix al llarg d'aquest període. I el resultat ha estat molt positiu tant per la ciutat com per a les persones participants.