Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Cerdanyola participa a la campanya 'Catalunya contra la fam a Àfrica'
Cerdanyola participa a la campanya 'Catalunya contra la fam a Àfrica'

Cerdanyola participa a la campanya 'Catalunya contra la fam a Àfrica'

23 de gener de 2003 a les 0:00

El cerdanyolenc Alfons Escoda és un dels impulsors de la campanya Catalunya contra la fam a l'Àfrica que es realitza al conjunt de Catalunya sota la coordinació d'Àngel Colom i amb l'objectiu de recollir aliments per campaments de refugiats i menjadors escolars d'Eritrea i Etiòpia.

L'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha denunciat que més de 20 milions de persones poden morir de fam durant els primers mesos del 2003 i que els conflictes bèlics, la sequera i altres catàstrofes aboquen a 60 milions de persones a un estat d'urgència alimentària a països com Eritrea, Etiòpia, Somàlia i regions del Sudan, fet que ha provocat la posada en marxa de la campanya.

Catalunya contra la Fam a l'Àfrica també tindrà espais per recollir aliments a Cerdanyola, en concret, a la seu local de Convergència Democràtica (CDC) del carrer Sant Ramon de 17 a 19 hores i, possiblement, a la majoria d'escoles de la ciutat, incloent-hi el centre de formació d'adults L'Alzina. Els aliments que es volen recollir són els més essencials, que no caduquen i que són fàcils de transportar com arròs, llet en pols o condensada, farina, sucre, oli, galetes o pasta.

Escoda remarca que CDC ha estat el primer partit en adherir-se a la campanya, però que està oberta a la participació de tots els particulars, associacions i organització que així ho desitgin.

La campanya compta amb un número de telèfon d'informació, el 902 54 66 66, i una pàgina web on també s'aclareixen dubtes i es facilita la col.laboració amb l'adreça www.sosafrica.org, a més de comptar amb un compte bancari obert a la Caixa de Girona per a recollir aportacions amb el número 2030 0000 11 113300121828.

Escoda indica que la intenció és fer arribar els aliments a Àfrica al mes de març i garanteix que totes les aportacions arribaran al seu destí -després d'arribar a un acord per transportar els aliments en tres vaixells- i seran repartides per ONG's de prestigi com la Creu Roja Internacional o Intermón.