Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • Cerdanyola participa en la 7a trobada anual Innpulso Emprende
Cerdanyola participa en la 7a trobada anual Innpulso Emprende Conchi Martínez, Ana I. Caño-Delgado i Cristina Padilla a la Trobada Innpulso Emprende 2024

Cerdanyola participa en la 7a trobada anual Innpulso Emprende

9 de maig de 2024 a les 7:47

Barakaldo ha acollit aquesta setmana, la 7a edició d’Innpulso Emprede, l’esdeveniment a on es premien les iniciatives més innovadores dels municipis que formen part de la Red Innpulso

Cerdanyola ha estat present a la 7a Trobada Innpulso Emprende, que enguany s’ha centrat en l'Agenda Urbana Espanyola. La Trobada, promoguda per la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, s’ha celebrat a l'espai BEC – Bilbao Exhbition Centre de Barakaldo i ha tornat a reunir representants polítics i tècnics de les ciutats pertanyents a la Red Innpulso amb les pimes, micropimes i startups o projectes més innovadors que han estat seleccionades per cadascuna de les ciutats. Cerdanyola ha comptat amb la presència de Cristina Padilla, regidora de Promoció Econòmica, i Conchi Martínez, regidora d’Agenda Urbana i Agenda 2030i  ha presentat l’empresa Planet Biotech, una spin-off sorgida de la investigació d’Ana I. Caño-Delgado, investigadora del CSIC al Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG) de la UAB. L’empresa centra la seva activitat en el desenvolupament de productes dissenyats per mitigar els efectes de la crisi climàtica a l'agricultura. La tecnologia pionera en què es basa Planet Biotech està inspirada en els mecanismes naturals de resiliència que les plantes utilitzen per lluitar contra les condicions adverses de temperatures i manca d'aigua.

La 7a edició d'Innpulso Emprende ha girat al voltant de l'Agenda Urbana Espanyola, que contribueix alhora a la localització i consecució dels 17 Objectius de l'Agenda 2030, ja que permet aterrar-los i adaptar-los a la realitat local i regional a través de 10 Objectius Estratègics. Els eixos en els que s’han posat èmfasi són el desenvolupament econòmic, social, la governança intel·ligent i territori.

Enguany, s’han lliurat dos premis. El del projecte més innovador en l'àmbit de la Innovació Social i Urbana, que ha estat per Bio2Coat, de Terrassa, i al projecte més innovador en l'àmbit de la Innovació Tecnològica guanyat per Alba Emission Free Energy d’Abanto Zierbena. A més, s’ha lliurat una menció especial a l’empresa més influencer, que ha recaigut a Minifundkid, de Dos Hermanas, per haver generat la difusió i la interacció més grans en xarxes socials durant els dies previs a la jornada.