Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Cerdanyola premia les millors idees empresarials innovadores de l'alumnat local
Cerdanyola premia les millors idees empresarials innovadores de l'alumnat local

Cerdanyola premia les millors idees empresarials innovadores de l'alumnat local

14 de juny de 2019 a les 9:07

Un generador d'electricitat saludable, una polsera emocional, una bicicleta feta amb material reciclat generadora d'energia i un got biocompostable són els quatre projectes premiats a la XI edició del Concurs d’Idees Empresarials Innovadores per a Joves Can Serraperera, organitzat per l’Ajuntament de Cerdanyola.

Audios

14-06-2019 Contxi Haro

14-06-2019 Alejandra Martel

14-06-2019 Carles Escolà

174 estudiants de 3r i 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat d’Economia de quatre centres educatius de la ciutat, Banús, Gorgs, Forat del Vent i Escola Montserrat assistien al lliurament de diplomes i premis del Concurs adreçat a estudiants del municipi.

Els participants van rebre un diploma per la seva participació, però només quatre van ser premiats, aconseguint una tablet pels segons premis i un ordinador portàtil per als primers.

Així, el primer premi de 3r i 4t d’ESO va ser per al projecte titulat  Got-grog realitzat per Joel Sánchez Borrego, del Col·legi Montserrat. El projecte consisteix en la fabricació, comercialització i distribució d'un got biocompostable fet amb pell de llimona. L'objectiu és aconseguir un producte de qualitat i ecològic fet de material biocompostable, ja que aquest material, té una reintegració més ràpida en el mediambient i és més sostenible.

El primer premi de 1r de Batxillerat d’Economia se’l va emportar el projecte titulat Generador d'electricitat saludable, realitzat per Anna Yue de la Rua, Manuel Marín i Meritxell Lozano, alumnes de l'Institut Banús. El projecte tracta de col·locar a cada barri de Cerdanyola un parc d'exercicis per fer esport amb màquines fitness generadores d'energia. El parc estarà preparat per a totes les edats i tindrà un espai pels infants amb cancuratge. L'energia generada es convertirà en electricitat i s'enviarà a les llars, de tal manera que les persones usuàries tindran un estalvi en el rebut de la llum.

El segon premi de 3r i 4t d’ESO va ser pel projecte titulat 4Ward La Polsera emocional realitzat per Jan Juan i Albert Bàguena, del Col·legi Montserrat. Es tracta d'un producte en forma de polsera que vol ajudar a millorar les relacions entre les persones. La polsera té incorporat un micròfon i un comptador que compta les vegades que la persona diu paraules positives i negatives, el temps que parla i el temps que escolta. Tot això per ajudar-la a ser conscient del tipus de llenguatge, el to i el tipus d'escolta que manté en la relació amb els altres.

El segon premi de 1r de Batxillerat d’Economia se’l va endur el projecte Eco-Bike de les  alumnes Gisela Gozálvez, Celeste Olaizola i Judit Ruiz, de l’Institut Forat del Vent. El projecte proposa una bicicleta feta amb material reciclat generadora d'energia. Mentre es pedala va generant electricitat i mitjançant  un petit alternador que va carregant una bateria es pot carregar el mòbil, petittes llums de casa, ràdios, etc.

El jurat també va fer unes mencions per als projectes de 3r i 4t d'ESO a Kasteen, de Maria Ramos, alumna del Col·legi Montserrat i de 1r de Batxillerat, Dragon Health, de Nil Fernández i Marc Avileo, de l'Institut Gorgs.

Treballar en equip

La regidora en funcions de Treball i Promoció Econòmica, Contxi Haro, reconeix que pel jurat havia estat una decisió molt difícil fer la tria perquè tots els projectes eren interessants, destacant la vessant social de la majoria d'ells. Haro encoratja als estudiants a treballar en col·laboració amb els altres perquè sempre "dona millors resultats"

La representant de Cerdanyola Empresarial, Alejandra Martel, també dona valor a la col·laboració i a escoltar als altres. Martel indica que per crear una empresa el primer és tenir una idea, però després cal tenir la il·lusió per desenvolupar-la i que només amb esforç, sacrifici i constància a l'hora de treballar es pot tirar endavant.

Després del lliurament de diplomes als participants i als guanyadors, l’alcalde en funcions, Carles Escolà, va cloure l’acte felicitant l'alumnat i els centres educatius participants i encoratjant-los per continuar endavant amb el seu talent innovador Escolà també va demanar a l'alumnat que una part del seu esforç el dediquin a intentar canviar el món perquè sigui millor i més just.

El lliurament dels premis, que es va fer als jardins de ca n’Ortadó, forma part del Programa de Foment de la Cultura Emprenedora adreçat als instituts d’ensenyament secundari del municipi. Els principals objectius són donar a conèixer la creació d’empresa als estudiants. També vol detectar i dinamitzar el potencial emprenedor dels joves de la ciutat per impulsar la creació d’empresa a mig i llarg termini.

Galeria d'imatges