Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Cerdanyola presideix la Mancomunitat amb Ripollet i Montcada
Cerdanyola presideix la Mancomunitat amb Ripollet i Montcada

Cerdanyola presideix la Mancomunitat amb Ripollet i Montcada

25 de febrer de 2003 a les 0:00

Aquest matí Cerdanyola ha assumit la presidència de la Mancomunitat Intermunicipal Cerdanyola-Ripollet-Montcada i Reixac prenent el relleu de Ripollet en un acte realitzat a la sala d’alcaldia de l’Ajuntament de Cerdanyola amb la presència dels alcaldes de les tres poblacions, Cristina Real, Joan Parralejo i César Arrizabalaga, respectivament, que han fet balanç positiu dels projectes realitzats des del juliol de 1999 quan la Mancomunitat es va ampliar amb la incorporació de Montcada i Reixac i s’han explicat els projectes de futur de l’organisme. En aquest sentit, la potenciació del transport públic entre les tres ciutats i la rehabilitació dels rius que travessen els municipis destaquen com iniciatives de futur.

Cristina Real afirma que el balanç d’aquests quatre anys ha estat "molt positiu" i destaca que "aviat s’adjudicaran les obres del continu urbà que representa l’avinguda de Catalunya de Cerdanyola cap a l’avinguda de l’Estació de Ripollet", que s’ha canviat la il.luminació de la carretera de Barcelona i que al proper mandat amb la Generalitat es pretén reconvertir aquesta zona en "un eix comercial dels tres municipis". Real i Parralejo també han assenyalat com a fet més rellevant del mandat la incorporació de Montcada a la Mancomunitat.

Pel que fa als projectes de futur, els alcaldes han considerat prioritària la comunicació entre les tres ciutats i també amb Sant Cugat del Vallès i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb una línia d’autobusos i la remodelació de la línia fèrria. "Estem molt ben connectats amb Barcelona, però no entre nosaltres ni amb la població de Sant Cugat ni amb la UAB i aquesta situació s’ha de canviar", segons ha indicat Arrizabalaga. Aquesta proposta de transport públic de la Mancomunitat està recollida al Pla Director d’Infrastructures del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

L’alcalde de Ripollet, Joan Parralejo, també ha exposat un altre dels projectes importants per al proper mandat: la rehabilitació dels rius que travessen les tres poblacions. "Ja s’ha fet una primera fase entre Ripollet i Montcada amb l’eliminació dels horts i ara es pretén anar més enllà", indica Parralejo, per aconseguir un espai públic que sigui un element de cohesió dels tres municipis. Aquesta rehabilitació es faria amb fons europeus ja que les tres poblacions sumen un total de 120 mil habitants, la qual cosa afavoreix la consecució dels diners. D’altra banda, els alcaldes han anunciat que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ja està redactant el projecte de rehabilitació que es presentarà a Europa.

Real, Parralejo i Arrizabalaga expliquen que altres temes comuns importants de cara al nou mandat són la substitució del tanatori de Ripollet per unes instal.lacions noves i la rehabilitació de la zona de la Redosa, eix bàsic de connexió dels tres municipis.