Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

Cerdanyola recorda les víctimes del terrorisme Minut de silenci

Cerdanyola recorda les víctimes del terrorisme

13 de març de 2023 a les 9:47

Cerdanyola s’ha sumat a la commemoració del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme en record dels atemptats terroristes que van tenir lloc a Madrid l'11 de març de 2004 i com a homenatge a totes aquelles persones que han estat víctimes d'algun acte de terrorisme.

Durant la commemoració a la plaça de sant Iscle, s'ha llegit un manifest, s'ha fet una ofrena floral al monument en record de les víctimes i s'ha fet un minut de silenci.

El manifest llegit remarca que “els actes de terrorisme propaguen ideologies de l'odi que fereixen, fan malbé i maten milers de persones innocents cada any”. També destaca que “aquell 11 de març vam viure una nova forma de terrorisme que, per desgràcia, es va tornar a repetir al nostre país. És el reflex d'un món nou, convuls, alçat sobre els desequilibris, que no distingeix entre persones, ni entre països”.

A l’escrit s’indica que “l’Assemblea General de les Nacions Unides recorda que les víctimes del terrorisme lluiten perquè s'escoltin les seves veus, es donin suport a les seves necessitats i es respectin els seus drets. Tanmateix, sovint se senten oblidades i abandonades un cop s'atenen les necessitats immediates”.

El manifest diu que l’11M és l’aniversari d’un sentiment col·lectiu de dolor, però també  “de la nostra fortalesa com a societat, de la nostra capacitat de resistència quan estem units”.

A tota Espanya es van succeir les mostres de suport i solidaritat amb les víctimes de Madrid. A la nostra ciutat es va inaugurar la placa i el monument en record de les persones que van perdre la vida a la plaça de sant Iscle. L’acte va acabar amb un minut de silenci en record de les víctimes i en el de totes les víctimes de la violència indiscriminada contra la ciutadania,”amb la convicció que els qui la practiquen mai aconseguiran els seus objectius, ni ens faran retrocedir en els nostres valors com a societat”.

Fotografies: Núria Puentes

 

Galeria d'imatges