Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Cerdanyola reflexiona sobre el franquisme 30 anys després de la seva mort
Cerdanyola reflexiona sobre el franquisme 30 anys després de la seva mort

Cerdanyola reflexiona sobre el franquisme 30 anys després de la seva mort

18 de novembre de 2005 a les 0:00

L'estrena de la pel.lícula-documental Entre el dictador i jo i una taula-debat sobre la mort de Francisco Franco coincidiran diumenge a l'espai Granados de Cerdanyola en la data de commemoració del 30 aniversari de la mort del dictador, el 20 de novembre del 1975. L’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Cerdanyola ha organitzat a la Sala d’Exposicions Municipal Espai Enric Granados la realització de les dues activitats a partir de les 18 hores que suposa també la presentació pública del Grup d'Estudis Socials de Cerdanyola (GESC).

Entre el dictador i jo s'estrenarà de manera simultània a diferents ciutats de Catalunya, Espanya, Portugal, França i Itàlia. El film ha estat produït per la productora barcelonina Estudi Play Time, amb el suport del Memorial Democràtic -programa inclòs dins el departament de Relacions Institucionals i de Participació de la Generalitat-, el departament de cultura i la Universitat Pompeu Fabra.

El llargmetratge, d’aproximadament una hora, consta de 6 peces curtes de 10 minuts, realitzades per joves directors que pertanyen a la primera generació nascuda en democràcia, és a dir, tots menors de 30 anys.

Després de la projecció, aproximadament a un quart de vuit del vespre, el Grup d’Estudis Socials de Cerdanyola (GESC) realitzarà la seva presentació a la ciutat amb l’organització de la taula-debat 30 anys sense Franco.

Centre d'Estudis Socials

Conèixer i divulgar la història local, així com estudiar d’altres aspectes de la nostra societat, és l’objectiu del recentment creat Grup d’Estudis Socials de Cerdanyola, impulsat per un grup d’historiadors, tots ells amb experiència en l’estudi de la nostra història. El president de l’entitat, l’historiador Josep Lluís Negreira, indica que l’objectiu és cobrir una mancança existent actualment.

El president de l'entitat creu que és important que la població conegui el seu passat, a través dels estudis que es realitzin. Amb aquests estudis es crea coneixement, identitat i sentit de pertinença a la ciutat.

Els historiadors Josep Lluís Negreira , Orlando Barrial, Xavier Aguado, Rogeli Tarroc i Jordi Garsaball i l’historiador de l’art Josep Maria Romero són els promotors del nou Grup d’Estudis Socials de Cerdanyola. La formació acadèmica dels promotors farà que els primers estudis de la nova entitat s’orientin cap a la història. Això no treu que més endavant i amb la incorporació de nous associats, es diversifiquin els estudis.