Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Cerdanyola reforça el seu compromís en la lluita contra la sida
Cerdanyola reforça el seu compromís en la lluita contra la sida

Cerdanyola reforça el seu compromís en la lluita contra la sida

29 de novembre de 2023 a les 12:10

El repartiment d’informació i material preventiu, la il·luminació de la façana de l’Ajuntament de color vermell, la representació de l’obra teatral Que sí, vida! a benefici de la Marató de TV3 dedicada a la salut sexual i reproductiva són algunes de les activitats commemoratives del Dia Mundial de la Sida a Cerdanyola.

L’Ajuntament de Cerdanyola torna a commemorar aquest 1 de desembre el Dia Mundial de la Sida amb l’objectiu de fer arribar un missatge de suport a les persones que viuen amb lel VIH, a les que estan afectades pel virus, i també per recordar a les  que en han deixat per la malaltia de la sida.

El manifest de la jornada, sota el lema Reforcem el compromís, destaca enguany que actualment les persones amb VIH viuen tant anys com aquelles que no el tenen però recorda que “presenten necessitat mèdiques i socials específiques que es veuen agreujades per un estigma i discriminació latents en la societat” i que aquesta situació afecta el seu benestar i pot impedir l’adopció de mesures preventives.

Des del servei de Promoció de la salut de  l’ Ajuntament de Cerdanyola, amb el suport d’altres institucions i serveis municipals, es vol impulsar diferents activitats per tal de sensibilitzar la ciutadania i lluitar contra l’estigma que pateixen moltes persones afectades, sobretot aquelles en una situació de major vulnerabilitat. En aquest sentit, remarquen, es tracta de lluitar contra la intolerància i la por que engloba la malaltia.

Així, el manifest del Dia Mundial de la Sida 2023 insisteix que “depèn de tots i totes nosaltres la creació d’un entorn en que puguem gaudir d’una salut plena” i s’apunta al Pacte social contra la discriminació i l’estigma de les persones amb VIH a Catalunya com un instrument que “ens ha de permetre fer efectiu el compromís social pel respecte de la diversitat, l’educació integral i la inclusió de totes les persones en una societat lliure de prejudicis”.

A Cerdanyola, aquest divendres 1 de desembre es distribuiran materials informatius i preventius per locals d’oci nocturn en una activitat amb la participación de la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada i a les 19.30 hores es farà l’acte d’il·luminació de la façana de l’Ajuntament amb el tradicional color vermell que simbolitza la lluita contra aquesta malaltia, color amb que també s'il·luminarà el Museu d'Art de la ciutat. 

Teatre i solidaritat

D’altra banda, la compañía Teatracció representarà a l’Ateneu l’obra Que sí, vida! el pròxim 13 de desembre a es 20 hores. L’obra introdueix i apropa la problemàtica de les malalties de transmissió sexual i el VIH/sida, incidint particularment en la negociació i cures en les relacions afectivo – sexuals. La representació, que altres anys s’adreçava a estudiants de secundària i enguany es focalitza en un públic adult, crearà interrogants en el públic, convidant-lo a reflexionar sobre el tema.

La recaptació -l’entrada val 5 euros- es destinarà a la campaña de La Marató 2023 que en aquesta ocasió es dedica a la salut sexual i reproductiva. Les entrades ja són a la veda: cliqueu per a la compra.