Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Cerdanyola renova la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació
Cerdanyola renova la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació

Cerdanyola renova la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació

11 de juny de 2014 a les 8:06

Cerdanyola és una de les 20 ciutats espanyoles que han renovat la distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació. La distinció forma part del programa Innpulso del Ministeri d'Economia i Competitivitat de reconeixement i potenciació de les actuacions en ciència i innovació que es realitzen des de les Administracions locals.

La renovació, feta pública aquest diumenge, distingeix un total de 20 poblacions, entre elles cinc catalanes: Cerdanyola, Terrassa, Sant Boi de Llobregat, Viladecans i Vilanova del Camí. L'objectiu és propiciar la col.laboració entre Ajuntaments, millorar el seu potencial innovador i servir de model a d'altres Ajuntaments, així com contribuir al canvi de model productiu cap un model sostenible des del punt de vista econòmic i social.

Segons el ministeri, les ciutats que han aconseguit la renovació de la distinció han la vigència dels projectes d'innovació que van ser objecte del reconeixement, ara fa tres anys. 10 municipis han perdut aquesta distinció en aquest temps, 3 d'ells catalans. La distinció es fa en tres categories: menys de 20.000 habitants, entre 20 i 100.000 habitants i més de 100.000. A la categoria intermitja, amb Cerdanyola hi ha ciutats com Rivas Vaciamadrid, Cáceres, Eibar o Avilés.

Cerdanyola havia presentat incialment la creació de zones WI FI municipals i desplegament de xarxa de fibra òptica; la millora de les instal·lacions tèrmiques de l’Ajuntament, l'Ateneu i dels centres educatius Jeroni Moragas i Serraperera i la renovació d’enllumenat públic i eficiència energètica al barri de Serraperera, entre d'altres.

A més, des del ministeri destacaven en aquell moment que els projectes d'innovació que s'havien considerat abastaven també parcs empresarials, parcs científics i tecnològics, centres de coneixement i vivers d'empresa, així com els destinats a millorar l'economia verda, a promoure la innovació en l'economia de la salut i assistencial, la modernització de l'administració municipal o els centres de cultura i divulgació científica-tecnològica.

Segons l'acta de la renovació, la convocatòria valora la contribució de les ciutats a projectes innovadors liderats, gestionats o recolzats per l'Ajuntament d'acord amb els objectius de l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i de Innovació, les iniciatives innovadores de prestació dels serveis públics, govern electrònic, lliure accés a la informació; les actuacions de foment de la Compra Pública Innovadora com a eina tractora de l'I + D + I o el grau d'elaboració, credibilitat i qualitat de la candidatura.

Els Ajuntaments que han estat guardonats amb aquest distintiu formen part de la “Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació” (xarxa INNPULSO), segons el ministeri una "xarxa permanent, amb vocació de créixer, i que demostra que el canvi de model ja ha començat, i els ajuntaments van a jugar un paper decisiu" en ell.