Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Cerdanyola s’integra al Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana (EFUS)
Cerdanyola s’integra al Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana (EFUS)

Cerdanyola s’integra al Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana (EFUS)

20 de març de 2024 a les 13:23

El Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana (EFUS) és l’única xarxa a escala europea dedicada a fomentar el debat, la cooperació i el recolzament entre les autoritats locals i regionals en el camp de la prevenció del delicte i la seguretat urbana

El Ple municipal del passat 29 de febrer va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès al Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana (EFUS). Reconeguda per la seva experiència per les institucions nacionals i europees, EFUS és una xarxa que representa la diversitat de territoris i promou l’intercanvi d’experiències seguint el principi de “ciutats donant suport ciutats”.

L’EFUS va ser constituït l’any 1987 i està format per més de 250 autoritats locals i regionals europees de diversos països: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Espanya, França, Itàlia, Luxemburg, Portugal, Països Baixos, Regne Unit, Bulgària, Hongria, República Txeca i Romania.

Entre els principals objectius de l’associació se’n destaquen:

  • Promoure una visió estratègica de la seguretat urbana.
  • Recolzar les entitats locals en el disseny, desenvolupament i avaluació de les polítiques locals de seguretat.
  • Difusió del paper de les autoritats locals i regionals en l’elaboració i posada en pràctica de les polítiques nacionals i europees.

L’adhesió de Cerdanyola al Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana (EFUS) comporta també formar part del Fórum Español para la Prevención y la Seguridad Urbana (FEPSU), associació formada pels municipis espanyols. FEPSU és el representant d’Espanya al Fòrum Europeu per a la Seguretat Urbana (EFUS).

Els socis adherits al Fórum Español para la Prevención y la Seguridad Urabana (FEPSU) són els següents: Generalitat de Catalunya, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa, Dénia, Gandia, Madrid, Teruel, Jávea, Zaragoza, i a partir d’ara, Cerdanyola del Vallès.