Cerdanyola segueix de manera desigual la vaga d'ensenyament
13 de novembre de 2008 a les 0:00
Alguns centres han secundat majoritàriament la vaga mentre que altres han optat per continuar les classes amb normalitat. La convocatòria pretenia servir per protestar, un cop més, en contra del projecte de la Llei d'Educació Catalana, la LEC.
Cerdanyola viu una jornada de vaga al sector de l’ensenyament amb un seguiment desigual. Els centres educatius de primària on el professorat s’ha adherit majoritàriament a la convocatòria són el CEIP Collserola, el CEIP Les Fontetes, el CEIP Turó de Guiera i el CEIP Xarau. La resta de centres realitzen les activitats normalment, tot i que alguns mestres fan l’aturada, les classes poden continuar.
Pel que fa als centres de secundària, només el professorat de l’IES Gorgs, s’ha sumat majoritàriament a la convocatòria de vaga, a la resta el seguiment és minoritari.
I també minoritari està sent el seguiment a la Universitat Autònoma de Barcelona ja que els estudiants tenen prevista una jornada de vaga en contra dels Plans de Bolonya pel proper dia 20 de novembre.
CC.OO i UGT no secunden la vaga
Els sindicats de professors USTEC-STES, ASPEPC, CGT i el Sindicat d’Estudiants, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i les Assemblees de Facultats han convocat aquesta jornada de vaga de tots els membres de l’ensenyament públic per protestar contra el projecte de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).
Abel Servera, portaveu del Sindicat d’Estudiants, creu que la nova llei “aposta clarament per l’escola privada concertada i relega a l’escola pública a una mera funció subsidiària de caràcter assistencial”.
El professorat local ja es va manifestar la setmana passada per protestar contra el projecte de llei i van llegir un manifest que alertava sobre la possibilitat que centres de primària i instituts públics passin a ser gestionats pels ajuntaments de cada municipi, com a pas previ a la seva privatització via externalització de serveis.
El manifest també alertava del perill que pot suposar atorgar plens poders de decisió sobre el funcionament i la gestió del centre a una direcció escollida directament per l’administració, “marginant, els mecanismes de participació amb els quals es van democratitzar els centres públics”.
Servera lamenta que la convocatòria de vaga d’avui, que ha culminat amb una manifestació multitudinària a les 12h del migdia des de la plaça Universitat de Barcelona i fins a la plaça de Sant Jaume, no hagi estat secundada pels sindicats CC.OO i UGT.
Sindicats de mestres i estudiants demanen que el Govern de la Generalitat retiri el projecte de Llei d’Educació de Catalunya i promogui un debat entre tots els sectors de l’ensenyament públic sobre les necessitats que tenim avui a Catalunya per millorar l’escola pública.