Cerdanyola surt al carrer per retre homenatge a les víctimes del 17-A
17 d'agost de 2018 a les 12:41Malgrat trobar-nos en plena època estival, els cerdanyolencs que encara resten a la ciutat han respost a la convocatòria feta per l’Ajuntament per homenatjar a les 16 víctimes i més de 150 ferits dels atemptats que van patir, fa tot just un any, Barcelona i Cambrils.
Audios
17-08-2018 MANIFEST 17-A Contxi Haro 1
17-08-2018 MANIFEST 17-A Contxi Haro 2
17-08-2018 MANIFEST 17-A Contxi Haro 3
Avui es compleix un any exacte dels atemptats terroristes a La Rambla de Barcelona i a Cambrils i Cerdanyola també ha volgut retre un sentit homenatge en memòria a les víctimes i per la pau, la democràcia i contra el terrorisme i per això al voltant d’una setentena de persones s’han concentrat davant l’Ajuntament on s’ha llegit un manifest i s’han guardat cinc minuts de silenci.
Un manifest, llegit per l’alcaldessa accidental, Contxi Haro, que deixava ben clar que en les societats democràtiques i civilitzades sota cap concepte es pot atemptar contra la vida humana, en nom de res i de ningú i destacava la resposta cívica i pacífica de la ciutadania com la millor rèplica que es pot donar.
En aquest manifest també es reivindica l’excel·lent tasca desenvolupada durant els fets pels cossos d’emergències, de seguretat, mèdics, de prevenció, institucions, organitzacions i, molt especialment, les institucions catalanes, responent amb una gran professionalitat davant l’adversitat i la dificultat del moment.
Una societat amb esperit solidari
Els dies 17 i 18 d’agost de 2017, continua el manifest, es va demostrar al món i a nosaltres mateixos l’esperit solidari, obert i col·laboratiu de la nostra societat. Precisament aquest esperit de col·laboració és el que s’ha de reivindicar, convertint de nou la Rambla de Barcelona i el Passeig Marítim de Cambrils en artèries de vida, en llocs de trobada, de multiculturalitat, de respecte i civisme, en definitiva, en llocs de trobada i convivència per a tothom. Per tot plegat, davant el terrorisme que vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Europa i gran part del món, no es pot permetre que es posi en crisi el nostre model de pau i llibertat.
Alhora, també es demana que els països que es consideren com a democràtics, civilitzats i moderns no contribueixin de cap manera a la venda d’armes ni material bèl·lic als intolerants, ja sigui de manera directa o indirecta.
"Junts serem més forts"
Finalment, el manifest posava l’accent en la importància d’estar junts, perquè així serem més forts i un sol poble, també contra el terrorisme, i el millor homenatge que es pot fer a les víctimes, als familiars i als amics és refermar el compromís granític amb la democràcia, la tolerància, el respecte, la llibertat i la pau.
El manifest va acabar amb un “no tenim por, som gent de pau”. Tot seguit es van guardar 5 minuts de sentit i respectuós silenci. Les banderes de l'Ajuntament estaran a mig pal.