Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

 • Portada
 • Societat
 • Cerdanyola torna a unir forces contra les Violències Masclistes
Cerdanyola torna a unir forces contra les Violències Masclistes Papallones liles contra la violència masclista (Foto Nuria Puentes)

Cerdanyola torna a unir forces contra les Violències Masclistes

3 de novembre de 2023 a les 9:30

El 25 de novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes, tindrà lloc l’acte central a la plaça Abat Oliba. Enguany es duran a terme diverses activitats, entre aquestes la campanya ‘Papallones liles’, la lectura del manifest i el Concert participatiu ‘Ni una més. Prou feminicidis’.

L'Ajuntament de Cerdanyola, a través de la regidoria de Feminisme i amb la implicació d’entitats de la ciutat, ha elaborat un programa d'activitats per commemorar el Dia Internacional contra les Violències Masclistes amb l’objectiu de treballar per un bon abordatge de les violències masclistes. 

El programa ha estat elaborat amb la implicació d'entitats de la ciutat i serveis municipals: Dones per la Igualtat, Cineclub Xiscnèfils, Cerdanyola Educació Feminista, Club Social DinamiCS, Esplai CuCut, l'Associació d'Artistes Plàstics i Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada. També hi han col·laborat diversos serveis de l'Ajuntament com són el Servei de Cultura, el Servei de Cooperació i Solidaritat, el Servei de Comunicació i el Protocol d'Abordatge de les violències masclistes de la ciutat.

 

Acte central
El dissabte 25 de novembre de 10 h a 14 h es farà l'Acte Central contra les violències masclistes. L'esdeveniment, que s'ha organitzat de la mà de diverses associacions feministes de la ciutat, inclou diverses activitats per commemorar la diada durant tot el matí a la plaça de l'Abat Oliba. Hi haurà un Punt Lila amb la informació dels serveis municipals especialitzats en violències masclistes. 

Paral·lelament, es dinamitzarà la campanya 'Papallones Liles' per omplir Cerdanyola de desitjos contra les violències masclistes, mitjançant l'elaboració de papallones liles fetes des de diversos espais, entitats i col·lectius. Aquesta activitat està inspirada en el projecte 'El latido de las mariposas' i qualsevol persona que vulgui col·laborar amb la campanya, pot dibuixar una papallona, imprimint-la en cartolina lila, posant un missatge contra les violències masclistes i penja-la al balcó o a les xarxes socials amb l'etiqueta #PapallonesLilesCerdanyola. En el mateix Punt Lila també s'hi repartiran xapes commemoratives de la diada, aquestes hauran estat elaborades pel Club Social DinàmiCS, entitat que pertany al Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Durant el matí també es realitzarà el mural guanyador en viu 'Ni una més: prou feminicidis. Aturem les violències masclistes', a càrrec de l'entitat Cerdanyola Educació Feminista (CEF). Hi haurà un taller de Pintacares amb dissenys feministes de la mà de @somriuresdecolors i fotografies de record fetes per Arual Suárez, a càrrec de l'entitat Dones per la Igualtat. L'esplai Cu-Cut realitzarà un Mural col·laboratiu i altres activitats infantils dinamitzades. A les 11.45 h tindrà lloc una representació teatral a càrrec de l'Aula de Teatre de l'Ateneu.

A les 12 h es farà la lectura del manifest. I a les 12:15 h començarà el Concert participatiu 'Ni una més. Prou feminicidis' amb cançons participatives, a càrrec de Georgina Ivaseta. També actuarà la Coral de Dones per la Pau de l'Associació aCordeDones (Lletres i músiques per cantar-les) i la soprano Alèxia Vázquez.

 

Programa 25N 2023

El programa commemoratiu comptarà amb un ampli programa d'activitats que inclou des de xerrades a cinefòrumx, des de tallers a la realització de murals amb la participació d'un important nombre d'entitats de Cerdanyola i amb la col·laboració d'entitats de fora del municipi. 

 • Les activitats s'iniciaran aquest diumenge 5 de novembre a les 11:30 h, amb el videoforum 'Cómo robar el futuro de tus trabajadoras' organitzat per SETEM i entitats de l'àmbit solidari, moderat per Judith Talvy, tècnica de les campanyes Roba Neta, Electrònica Justa de SETEM i representant d'Electrònics Watch a Espanya. Es durà a terme al Museu d'Art de Cerdanyola de forma presencial.

  • El 14 i el 21 de novembre de 10:30 h a 14 h es projectarà la primera i segona part respectivament del film 'Las Muertes Chiquitas', de Mireia Sallarès, aquesta activitat ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Observatori per la Igualtat de la UAB. Tindrà lloc a la Sala Cinema UAB (Plaça Cívica).
  • El dijous 16 al matí es farà una plantada de tulipes en forma de cor a la porta de l'Espai de Recursos Feministes: La Caseta (carrer Belles Arts, 19). La floració serà al voltant de la Diada Internacional de la Dona Treballadora. Aquesta activitat va a càrrec del Club Social DinàmiCS, entitat que pertany al Parc Sanitari Sant Joan de Déu.
  •  
  • El dimecres 22 de novembre de 16 h a 19 h és duran a terme diverses activitats participatives. A les 16 h a la plaça de l'Abat Oliba s'elaboraran dos murals col·lectius (Mural iceberg de la violència i Mural mans per la memòria) i un taller de polseres. Organitzat per Creu Roja Cerdanyola – Ripollet – Montcada. I a les 18 h es farà la xerrada a la Biblioteca Central de Cerdanyola, 'Les cares del tràfic de persones amb finalitat d'explotació sexual' a càrrec de Jorge de Ory, responsable de projectes internacionals, i Goretti Arana, responsable de la lluita contra el tràfic de persones a l'entitat Sonrisas de Bombay. Organitzat per la Regidoria de Cooperació i Solidaritat i Entitat Sonrisas de Bombay.
  • El dijous 23 de novembre de 9:30 h a 14 h se celebrarà la jornada de formació per a professionals i entitats 'Com abordem les violències sexuals en infants i joves'. A les 18:30 h es realitzarà la xerrada a càrrec d'Arual Suárez, presidenta de Dones per la Igualtat, anomenada 'Las mujeres en el emprendimiento'. Tindrà lloc a la Caseta de Dones per la Igualtat. A les 20:30 h es durà a terme la projecció de 'Slalom' de Charlène Favier, 2020 al Teatre Ateneu de Cerdanyola, organitzat per Cineclub Xiscnèfils.

 • El divendres 24 de novembre a les 12:30 h tindrà lloc una xerrada respecte a les dones a la menopausa, a càrrec de Rous Collado i organitzada per Dones per la Igualtat. Es realitzarà a la Caseta de Dones per la Igualtat. A les 18 h s'efectuarà, al mateix espai, una xerrada a càrrec de Noa Garcia respecte a 'La història del 25N i els tipus de violències masclistes'.
 • D'altra banda, del 20 de novembre al 4 de desembre, estarà disponible l'exposició 'Les cares del tràfic de persones' organitzada per Sonrisas de Bombay a la Biblioteca Central de Cerdanyola. I del 21 de novembre a l'1 de desembre n'hi haurà una mostra documental disponible a la Biblioteca Central de Cerdanyola 'Tria de documents referents a l'erradicació de les violències masclistes', organitzat per la mateixa Biblioteca Central de Cerdanyola.