Ciència i tecnologia, eixos centrals del curs 2014-2015 de l'Aula d'Extensió Universitària
14 d'octubre de 2014 a les 14:10El catedràtic d’història contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, Borja de Riquer, ha estat l’encarregat d’inaugurar l’aula al MAC Can-Domènech, l’escenari habitual on s’imparteixen les conferències. Buscar la diversitat de temes i que aquests siguin d’interès per als socis de l’aula són els principals criteris que empren els responsables per organitzar els diferents actes que es desenvolupen al llarg del curs.
L’Aula d’Extensió Universitària inicia el nou curs 2014-2015 amb la temàtica de la ciència i la tecnologia com a eix vertebrador de la programació prevista. Els temes històrics tindran un pes important fins al mes de desembre però a partir del gener i fins a final de curs seran la ciència i la tecnologia els temes més destacats, segons assenyalava el president de l’Aula d’Extensió Universitària, Isidre Grau. Així s’estan acabant de lligar activitats vinculades amb noves tecnologies, medicina, medi ambient, etc...
Per aquest primer trimestre del curs, Grau destaca la xerrada de l’historiador local Josep Lluís Negreira sobre el Moviment obrer de Cerdanyola: 1936-1976 (el 22 d’octubre); la conferència 1714, les músiques de la guerra de successió a càrrec del professor d’història de la música a l’ESCAC, Joan Vives (el 19 de novembre); i la visita del jutge Santiago Vidal per parlar de La justícia i els valors socials: una justícia que mereix la confiança dels ciutadans (3 de desembre).
També hi ha programada una sortida a Cardona, últim bastió del 1714 (28 d’octubre), una xerrada sobre la literatura catalana a l’exili a càrrec de l’escriptor i crític literari Julià Guillamon (5 de novembre) i la conferència-espectacle sobre l’art de l’il·lusionisme amb el mag professional Enric Magoo (17 de desembre).
5 anys d'Aula d'Extensió Universitària
L’Aula d’Extensió Universitària es va constituir l’any 2009 amb una gran acceptació a Cerdanyola. Vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona i adherida a l’Agrupació d’Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran (AFOPA), aquesta aula compta amb 170 socis.
La capacitat del MAC limita també el nombre d’associats i, per aquest motiu, aquest any només s’han pogut fer 12 altes noves i encara estan en llista d’espera 17 persones. Isidre Grau es mostra convençut de que la bona resposta a l’Aula és gràcies al bon ambient que hi ha entre els alumnes però també perquè és un programa de “qualitat, seriós i interessant”.
Les Aules d’Extensió Universitària s’adrecen a persones majors de 55 anys i, cada cop més, és “una realitat cultural estesa per tot Catalunya”. Actualment, explica Isidre Grau, hi ha 57 aules, totes funcionant força bé, i l’experiència està arribant a moltes poblacions més.
En aquests moments, els responsables de l’aula preparen la programació del primer semestre de 2015 i Grau explica que ja es pot avançar que s’organitzarà un monogràfic obert a tota la ciutadania, siguin o no socis de l’aula, que es durà a terme en 4 sessions, tots els dimarts del mes de març. La temàtica serà el món digital però explicant-ho d’una manera assequible per a tots els assistents.
Per a més informació sobre l’Aula d’Extensió Universitària es pot consultar la seva pàgina web: www.aulacerdanyola.cat.