Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Cinc grups municipals fan front comú contra la normalització de la ultradreta a...
Cinc grups municipals fan front comú contra la normalització de la ultradreta a les institucions Cinc grups municipals fan front comú contra la normalització de la ultradreta a les institucions

Cinc grups municipals fan front comú contra la normalització de la ultradreta a les institucions

18 de març de 2024 a les 8:16

Els grups municipals del PSC, ERC, Guanyem, En Comú Podem i Junts per Cerdanyola, convocats pel nucli local d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), han signat un acord per fer tot el possible per evitar que la presència de la ultradreta es normalitzi dins les institucions.

L’acord firmat per cinc grups municipals que sumen 22 dels 25 regidors del Ple municipal, busca assenyalar la ultradreta com una anomalia del sistema democràtic que fa bandera de la xenofòbia, el racisme, el masclisme i la lgtbifòbia. 

Mitjançant l’acord, l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès mostra la seva voluntat d’esdevenir un espai lliure de discurs d’odi i blindar-se enfront apologies de la discriminació i els grups adherits al mateix es comprometen a no pactar amb VOX, ni secundar cap iniciativa, ni cap moció que aquest grup pugui presentar. 

El portaveu del Grup Municipal del PSC, David González, remarca la importància d’un document subscrit per diferents projectes polítics que en un escenari d’irrupció de l’extrema dreta coincideixen en la necessitat de defensar els fonaments de la democràcia que algunes formacions busquen erosionar.

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Iñigo Enterria, destaca que s’ha aconseguit un acord de consens que firmaria qualsevol demòcrata, un pas més per mirar d’evitar que les forces d’ultradreta tinguin accés a les institucions.

La regidora del Grup Municipal de Guanyem, Cristina Gallardo, creu que el cordó sanitari a la ultradreta és una mesura preventiva, però en cap cas una solució definitiva a un problema que passa per minar des de la base el creixement de les ideologies que propaguen l’odi, i fa una crida a fomentar la construcció d’una societat on prevalgui l’alegria de viure en el diversitat.

El portaveu del Grup Municipal d’En Comú Podem, Pedro Arco, recorda que l’arribada de la ultradreta a les institucions sempre acaba significant retrocés en els drets que van assolir amb una llarga lluita els nostres pares i avis, i que cal explicar que darrera els discursos de l’odi no hi ha cap solució als problemes reals de la gent.

El portaveu del Grup Municipal de Junts per Cerdanyola, Joan Sánchez Braut, insisteix en que els grups que firmen l’acord es dediquen a defensar idees exposant arguments i apel·lant a la intel·ligència, no atiant la por i generant odi com es fa des de l’extrema dreta.

L’acord insta al Govern Municipal a combatre totes les ideologies que promouen l’odi, el racisme i la discriminació, i demana a l'alcalde, com a President de la Corporació, que no permeti comentaris xenòfobs, homòfobs, racistes, masclistes o qualsevol altre discurs d'odi i de discriminació, poden, si s’escau, a exercir el seu dret a retirar l’ús de la paraula a qui s’expressi en els citats termes.