Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Cinefòrum amb DiCaprio impulsant la lluita urgent contra el canvi climàtic
Cinefòrum amb DiCaprio impulsant la lluita urgent contra el canvi climàtic

Cinefòrum amb DiCaprio impulsant la lluita urgent contra el canvi climàtic

2 de febrer de 2024 a les 9:52

Vespres Literaris impulsa aquest divendres, dos de febrer, la projecció a la Feixa Baixa del Museu de ca n’Oliver del documental sobre els efectes del canvi climàtic Abans que sigui massa tard, dirigida per Fisher Stevens i amb Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio a la producció, aquest últim també com a protagonista.

En el transcurs de la cinta, l'actor i activista ambiental es reuneix amb experts, científics i líders mundials per discutir els canvis i les conseqüències del canvi climàtic al planeta i com afecta no només l'ecosistema, sinó els seus habitants, sobretot els menys afortunats, com a comunitats pobres que habiten prop de ciutats costaneres, així com animals que han perdut el seu hàbitat a causa de la desforestació de grans empreses per a l'elaboració de productes de consum humà. 

Leonardo DiCaprio actua com a fil conductor destacant que, al llarg de tres anys, va parlar sobre els efectes del canvi climàtic amb científics, liders mundials i activistes, des de Barack Obama, George Bush jr o Donald Trump a Elon Musk o el Papa Francisco, entre molts altres, per abordar la necessitat de donar resposta amb urgència a aquesta catàstrofe. 

L'acte comptarà amb la presència de Paloma Trascasa Castro, doctora en Ciències de la Terra per la Universitat de Leeds (Regne Unit), i especialitzada en dinàmica del clima a gran escala. Actualment treballa com a investigadora postdoctoral al Centre Nacional de Supercomputació de Barcelona, al grup de serveis climàtics.

La sessió de cinefòrum i el debat són oberts a tothom. Es farà a l’aula Feixa Baixa del Museu de ca n’Oliver -a la zona del poblat ibèric- aquest dos de febrer a les 18 hores i amb organització de Vespres Literaris.