Cinema per a tots els gustos a les novetats de cartellera
27 de setembre de 2017 a les 10:45Com afrontar el pes de viure amb la culpa és el ytema que hi ha al fons de l'excel·lent pel·lícula que projecten els Xiscnèfils aquesta setmana al seu cicle dels dijous a l'Ateneu. L'endemà, les pantalles dels cinemes El Punt estrenen llargmetratges per tots els gustos: comèdia hispànica, animació infantil, thriller amb repartiment de luxe i drama polític amb el més premi Donostia d'enguany, Ricardo Darín.
Manchester frente al mar -horrorosa traducció d'una pel·lícula que porta com títol el nom d'una ciutat, Manchester-by-the-sea- explica la història dels Chandler, una família de la classe obrera establerta a Massachusetts. Després de la mort sobtada de Joe (Kyle Chandler), el germà gran de Lee (Casey Affleck, que guanyaria l'Òscar per la seva esplèndida i continguda interpretació),aquest es converteix en el tutor legal del seu nebot (Lluc Hedges). Tot d'una, Lee es veu obligat a enfrontar-se a un passat tràgic que el va portar a separar-se de la seva dona Randi (Michelle Williams) i de la comunitat en la qual va néixer i va créixer.
Aquest és l'argument del melodrama sobre el dolor que suposa la pèrdua d'un ésser estimat i també viure amb la culpa pels pecats del passat amb què el seu director, Kenneth Lonergan, va aconseguir guanyar també el premi de Hollywood al guió original amb una pel·lícula continguda i commovedora. La projecció, en versió original, serà al cicle dels Xiscnèfils, dijous, 28 de setembre, a les 21.30 hores al teatre Ateneu.
Pel que fa a les estrenes al cinema del carrer de Santa Teresa, el festival de cinema de Sant Sebastià atorga enguany el premi Donostia, reconeixement a una trajectòria mereixedora d'homenatge, a l'actor argentí Ricardo Darín que aquest divendres estrena pel·lícula a les sales de Cerdanyola. La cordillera, dirigida per Santiago Mitre, és un thriller polític en què Darín interpreta al president d'Argentina enmig d'un encreuament de camins clau en la seva vida política i personal. El llargmetratge compta amb un repartiment de luxe llatinoamericà, amb figures com el mexicà Daniel Giménez Cacho, l'espanyola Elena Anaya o l'argentina Dolores Fonzi.
No menys atractiu és el repartiment de Madre amb Jennifer Lawrence i Javier Bardem com a cap de cartell acompanyats pels esplèndids veterans Michelle Pfeiffer i Ed Harris. Darren Aronofsky -Cisne negre, El lluitador...- firma aquest film de terror psicològic rebut amb divisió d'opinions.
El cinema dins del cinema és pràcticament un subgènere al llarg de la història. En aquesta ocasió és Antonio Cuadri -La gran vida- qui fa aquest cop d'ull mordaç al cinema hispànic amb la comèdia Operación Concha que s'estrena, precisament, mentre es celebra el festival donostiarra d'on pren nom i argument.
Produccions Urumea SL, companyia de producció de cinema en fallida, liderada per Marcos Ruiz de Aldazábal (Karra Elejalde), empresari sense escrúpols, aprofita el context del Festival de Cinema de Sant Sebastià per enganyar a una inversora milionària, utilitzant a un doble de Ray Silvela (Jordi Mollà), un prestigiós actor nord-americà d'origen cubà, a qui Pamela admira.
Els que l'han fet s'ho han passat molt bé. I això es nota.
Des del Japó arriba l'estrena infantil del cap de setmana, la pel·lícula d'animació Gatos. Un viaje de vuelta a casa, dirigida per Kunihiko Yuyama i Mikinori Sakakibara i basada en els llibres d'Hiroshi Sato.
Un gat negre anomenat Rudolf se separa del seu estimat amo i, inesperadament, es desperta en un camió que el transporta fins a Tòquio. Allà, coneix a Ippai-attena, un gat cap que és temut per tots a la ciutat. Incapaç de tornar a casa, Rudolf comença una nova vida al costat de Ippai-attena, qui en realitat no és com aparenta.