Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Economia

  • Portada
  • Economia
  • CiU afirma que prorrogar pressupostos col.lapsarà més l'Ajuntament
CiU afirma que prorrogar pressupostos col.lapsarà més l'Ajuntament

CiU afirma que prorrogar pressupostos col.lapsarà més l'Ajuntament

4 de desembre de 2002 a les 0:00

El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) critica durament la intenció dels responsables de l'equip de govern de l'Ajuntament de Cerdanyola de prorrogar els actuals pressupostos municipals de cara a l'any vinent. El regidor de CiU Emilio Borregán indica que aquesta mesura "col.lapsaria encara més" la gestió de l'Ajuntament i afirma que les raons adduïdes pel govern municipal per prorrogar els pressupostos no són vàlides.

Des del govern de l'Ajuntament indiquen que, amb molta probabilitat, els comtes municipals pel 2003 es prorrogaran davant la coincidència d'any electoral amb canvi de govern inclòs, la incertesa del finançament per la supressió de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) i la necessitat d'ajustar-se al Pla de Sanejament aprovat per l'Ajuntament.

Borregán indica que aquestes raons "no justifiquen en absolut" la pròrroga dels pressupostos sinó que això és degut a "la incapacitat de l'equip de govern" d'enfrontar-se a un pressupost "inflat en 825 milions de pessetes" i que provoca que només es permeti "el funcionament quotidià" de l'administració municipal, però no la realització dels diversos programes de cada regidoria. Borregán augura el "col.lapse total" de l'Ajuntament ja que el pressupost només garantirà "la nòmina dels treballadors i les despeses de manteniment" i s'hauran de paralitzar el desenvolupament d'inversions i programes d'àrea.

Segons l'especialista en temes d'economia de CiU, aquesta situació de col.lapse es mantindrà fins l'any 2005 després d'haver aplicat les mesures del Pla de Sanejament i a mida que arribin els ingressos previstos en la urbanització del Centre Direccional que superen els 9.000 milions de pessetes i que permetran eliminar l'endeutament acumulat.

Emilio Borregán denuncia que el primer Pla de Sanejament de l'Ajuntament, aprovat quan CiU formava part del govern municipal, no va funcionar "per pura i simple deixadesa" un cop la formació nacionalista va abandonar el govern de l'Ajuntament i ara assegura tenir preocupació per que la situació pugui repetir-se ja que considera que els responsables de l'àrea econòmica no tenen nivell suficient per a gestionar degudament el Pla de Sanejament.

Borregán manifesta que l'Ajuntament hauria de "cenyir-se estríctament al que marca el Pla de Sanejament" en el que destaca que es reconeix que el pressupost municipal està inflat en 825 milions de pessetes i que ha de provocar importants retalls de partides pressupostàries a diferents àrees municipals.