Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

CiU aposta decididament per un pacte amb ICV/EA i ERC

CiU aposta decididament per un pacte amb ICV/EA i ERC

4 de juny de 2003 a les 0:00

La direcció local de Convergència i Unió (CiU) s'ha manifestat a favor d'un pacte tripartit entre Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA), Esquerra Republicana de Catalunya i la mateixa federació nacionalista ja que entenen que l'única lectura que pot fer-se dels resultats de les eleccions municipals a Cerdanyola.

La cap de llista de CiU, Consol Pla -acompanyada per Francesc Camps i Alfons Escoda- reconeix que l'acord no és fàcil, donat que caldran moltes concessions per totes les parts, sense que això suposi que cap força hagi de renunciar als punts bàsics dels seus respectius programes. En aquest sentit, CiU considera que les diferències sobre el projecte del Centre Direccional és "important, però no insalvable". CiU manifesta que el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) tancava tota possible participació en el projecte del Centre Direccional i que, en canvi, ara s'obre una porta real a la participació de tots. Tot i que l'actual projecte del Centre Direccional deixa un curt marge de maniobra, CiU creu que són possibles diverses modificacions que el facin un projecte compartit.

Consol Pla entén que el paper de CiU és facilitar un canvi de govern municipal a Cerdanyola, ja que així s'ho han fet saber els militants de la federació nacionalista "abans i després de les eleccions". En aquest canvi de govern, CiU exigeix dur a terme tasques de govern dins un pacte on les diferents forces polítiques comparteixin espais i responsabilitats.

El número tres de la candidatura de CiU a Cerdanyola, Alfons Escoda, insisteix en defensar el pacte tripartit en "clau local", deixant al marge les directrius de les direccions nacionals, a les quals ha demanat que no entorpeixin les negociacions. Escoda assegura que ningú hauria de sorprendre's d'un pacte entre CiU, ICV/EA i ERC, una possibilitat que manifesta va començar a apuntar-se abans de les eleccions amb l'objectiu d'obrir una nova etapa a Cerdanyola tot i que no poguessin formar govern.

Consol Pla afirma que si finalment no es tanca aquest pacte tripartit, CiU assumirà "sense complexos" el seu treball com força d'oposició, tenint com a únic objectiu la millora de la qualitat de vida dels ciutadans de Cerdanyola.

Divendres es realitzarà la primera reunió conjunta entre representants d'ICV/EA, CiU i ERC i dilluns la federació nacionalista convocarà una assemblea local per informar d'aquestes negociacions als militants de CiU.