Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • CiU condiciona qualsevol pacte a que es respectin les prioritats del programa
CiU condiciona qualsevol pacte a que es respectin les prioritats del programa

CiU condiciona qualsevol pacte a que es respectin les prioritats del programa

29 de maig de 2003 a les 0:00

Convergència i Unió (CiU) es mostra disposada a negociar la formació d'un govern estable a l'Ajuntament de Cerdanyola sempre i quan les forces majoritàries després de les eleccions de diumenge, Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Iniciativa per Catalunya-Verds/Esquerra Alternativa (ICV/EA), es mostrin receptives a les prioritats del programa electoral presentat per la federació nacionalista.

Consol Pla, cap de llista de CiU, recorda a les dues candidatures més votades que en cap cas formen per si soles majoria i que han de ser conscients d'això a l'hora de seure a negociar possibles acords. La candidata convergent manifesta que la seva formació té clares unes prioritats que s'han de negociar a l'hora de plantejar aquests acords, com ara el fet de millorar la situació dels carrers de la ciutat, la creació d'una Regidoria de Comerç independendent de qualsevol altra àrea municipal o la constitució d'una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) al barri de Bellaterra.

Pel que fa al Centre Direccional, Pla manifesta que és un tema molt important per a la ciutat sobre el qual necessàriament s'ha de dialogar en profunditat per arribar a un acord, sense que descarti qualsevol possibilitat al respecte.

Pla manifesta que amb els resultats de diumenge els ciutadans han deixat clar que s'ha d'obrir un procés de canvi en el qual és possible qualsevol futur govern "sempre que s'actuï amb transparència i honestedat".

La cap de llista de CiU fa un balanç positiu del resultat electoral ja que considera important que el PSC hagi perdut la majoria absoluta a la ciutat perquè els ciutadans "han castigat una manera de fer autoritària". Pla comenta com molt positiu tant l'augment de vots i percentatge de CiU com l'entrada al Consistori d'Esquerra Republicana de catalunya (ERC) amb dos regidors, fet que considera com una normalització del vot nacionalista a la ciutat.