Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Ciutadans espera dignificar les zones verdes amb el nou contracte de manteniment
Ciutadans espera dignificar les zones verdes amb el nou contracte de manteniment Pau Ortolá, portaveu Grup Municipal Ciutadans

Ciutadans espera dignificar les zones verdes amb el nou contracte de manteniment

27 de desembre de 2022 a les 11:16

Ciutadans espera que el nou contracte de manteniment de l’arbrat i jardins permeti disposar d’unes zones verdes dignes i netes que puguin gaudir els veïns i veïnes de Cerdanyola.

Audios

27-12-2022 Pau Ortolá (C's)

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans, Pau Ortolá, espera que el nou contracte del servei de manteniment de l’arbrat, jardins i espais verds municipals sigui l’eina que “permeti que les zones verdes del municipi siguin espais dignes i que estiguin cuidades de manera permanent per a gaudi dels veïns”.

 

Sobre l’intent del govern, rebutjat per l’oposició, d’entrar per via d’urgència 31 reconeixements d’obligacions, Ortolá ho atribueix “a una flagrant falta de previsió, ja que no es poden presentar 31 expedients sense temps per al seu estudi i sense tenir acordat el vot a favor per donar llum verda a la urgència, quedant ara només la possibilitat de convocar un Ple extraordinari abans d’acabar l’any”.

 

Quant a l’adhesió als objectius de la Unió Europea de reduir els gasos d’efecte hivernacle en el marc del Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia Sostenible, Ciutadans demana a l’Ajuntament que “emprengui mesures contra el canvi climàtic, com subvencionar la instal·lació d’energies renovables a les comunitats de veïns on es pugui”.

 

Ciutadans va votar contra una moció per impulsar l’ús del català a Cerdanyola, ja que consideren que “alguns dels punts del Reglament d’ús del català a l’Ajuntament són clarament inconstitucionals i han estat impugnats a diversos municipis perquè són impositius i més que promocionar el català, bloquegen el castellà”.

 

Sí van votar a favor la moció que demanava millorar de les condicions laborals de la Policia Local de Cerdanyola, demanant al govern que “prengui les mesures necessàries per a que no marxin els policies locals quan calen més agents en actiu, fent de Cerdanyola una plaça atractiva”.

 

Ciutadans ha criticat la pròrroga del pressupost anunciada pel govern escudant-se en el panorama d’incertesa que brinda el 2023, “quan precisament els ajuntaments de l’Àrea Metropolitana amb el PSC al govern defensen nous pressupostos per afrontar aquesta incertesa”.

 

Pau Ortolá espera que després d’un any marcat per la guerra a Ucraïna i la inflació, el 2023 sigui l’any de l’estabilització econòmica i del final de la guerra, desitjant també que “a Cerdanyola no s’aturi l’acció municipal per les eleccions del mes de maig”.