Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Ciutadans pel Camí Verd critiquen el concurs per estudiar el Vial Interpolar ent...
Ciutadans pel Camí Verd critiquen el concurs per estudiar el Vial Interpolar entre Sant Cugat i Sant Pau del riu Sec

Ciutadans pel Camí Verd critiquen el concurs per estudiar el Vial Interpolar entre Sant Cugat i Sant Pau del riu Sec

15 de juny de 2007 a les 0:00

La Generalitat ha tret a concurs conjuntament, la licitació de l’estudi informatiu i d’impacte ambiental del Vial Interpolar entre Can Sant Joan, a Sant Cugat, i Sabadell, passant per la zona de Bellaterra al nostre municipi, i la d’una “via ciclista” paral.lela. La Plataforma Ciutadans pel Camí Verd del Vallès afirma que aquesta licitació suposa permet només la construcció d’un carril-bici i és incompatible amb la creació de la Via Verda per a ús no motoritzat que es planteja entre les població de Rubí i Sant Quirze passant per Sant Cugat, Cerdanyola i Sabadell.

Ramon Andreu, president de la plataforma ciutadana, indica que el Vial Interpolar suposa la construcció d’una autovia de 4 carrils –2 per sentit- amb una velocitat permesa de 80 quilòmetres per hora i demana “al futur alcalde de Cerdanyola que dediqui els boscos reservats per l’autovia Interpolar exclusivament per fer el Camí Verd del Vallès tal com va acordar el Ple Municipal del 16 de març”. Andreu indica que, en la mateixa data, el Ple de l’Ajuntament de Sant Cugat aprovava per unanimitat la conversió d’aquesta via “en un carrer local” i reclama a l’alcalde santcugatenc el compliment d’aquest compromís. Els responsables de l’entitat també demanen a la població civil que signi digitalment a la web de la plataforma - www.camiverd.org - per “reclamar solucions”.

El traçat previst pel Vial interpolar és de 3’5 quilòmetres des de la plaça de Xavier Cugat –la rotonda davant dels estudis de TVE- fins al nus de Sant Pau, al municipi de Sabadell, a sobre de la C-58. La via ciclista plantejada és de 8 quilòmetres des de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Sant Quirze, la carretera BV-1414 entre Sabadell i el sector de Bellaterra, els carrils bici de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i les estacions de FGC de Bellaterra i Sant Joan fins arriba al Vial Interpolar ja existent i el bosc de Ca n’Oriol, a Rubí.

Andreu indica que els ajuntaments per on passa el projecte del Camí Verd van donar suport unànimement a aquesta iniciativa, però la licitació d’aquest concurs tècnic “posa en qüestió el compromís acordat”. Segons Andreu, construir el Vial Interpolar suposa tirar endavant el Vial Interpolar només deixa espai per a un carril-bici.

Què és un camí verd?

El projecte del Camí Verd proposa una via contínua, asfaltada, sense contacte amb la circulació motoritzada, amb uns dos metres d’ample mig, connectat amb els principals carrils bici dels municipis per on passa i segregat respecte de les vies motoritzades mitjançant la construcció d'elevacions, ponts o petits túnels per augmentar la seguretat. Els impulsors de la iniciativa destaquen que el Camí Verd és apte per tothom ja que està projectat amb un traçat poc sinuós, pràcticament pla, amb punts d’aparcament, punts d'enllumenat, i amb arbrat per fer ombra a les zones més isolades.

Tram inaugurat a Bellaterra

El passat 18 de març s’inaugurava el primer tram, d'1,2 quilòmetres de longitud, del Camí Verd, concretament el comprés entre l'Estació dels FFG a Bellaterra i el col.legi La Vall i el Turó de Sant Pau. Andreu considera que si la licitació del Vial Interpolar tira endavant aquest tram es destruiria perquè la carretera passaria per les vies en desús dels FGC que utilitza aquesta part del camí.

Els impulsors de la plataforma remarquen que un Camí o Via Verda millora la qualitat de vida de la ciutadania en set punts:

  1. mobilitat sostenible,
  2. practica esportiva segura,
  3. salut,
  4. oferta turística,
  5. lleure,
  6. educació del medi natural i
  7. accessibilitat.

Galeria d'imatges