Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

  • Portada
  • Societat
  • Clam unitari a favor dels drets de les dones i la igualtat de gènere
Clam unitari a favor dels drets de les dones i la igualtat de gènere Dansa de Cerdanyola Educació Feminista a l'acte del 8M Foto Nuria Puentes

Clam unitari a favor dels drets de les dones i la igualtat de gènere

9 de març de 2023 a les 12:50

L’acte central de commemoració del Dia de la Dona a Cerdanyola va resultar ahir tot un èxit. Administració pública, entitats i ciutadans en general van sortir al carrer per reivindicar més avenços en la feminització de la societat.

A ritme de batucada, amb el grup Batúcamela, centenars de dones i homes van recórrer el carrer de Sant Ramon en manifestació per reclamar l’eradicació de les desigualtats i la protecció de les dones. Més plans d’igualtat, major equiparació salarial, millor conciliació entre la vida laboral i familiar i eliminació de la violència masclista van ser algunes de les proclames de la celebració d’aquest dia al municipi.

En arribar a la plaça de l’Abat Oliba, la Coral Dones per la Pau de l’Associació aCordeDones amenitzava l’acte amb cançons reivindicatives, com Cançó de fer camí (sobre un poema de Maria Mercè Marçal) i La puerta violeta de Rozalén. També els professors de l’Escola Municipal de Música Aulos van aportar el seu granet de sorra amb la interpretació de cinc peces: Cómo fue, Cantora de Yala, Maria Landó, La Pomeña i Dança da solidão

L’Aula de Teatre també intervenia en la commemoració amb la teatralització d’algunes escenes a les que s’han d’enfrontar les dones en el seu dia a dia.

En definitiva, tot un seguit d’actes necessaris per reivindicar la igualtat de drets i oportunitats de les dones en tots els àmbits de la vida, tal i com destacava la regidora de la Dona a l’Ajuntament de Cerdanyola, Glòria Urbano. La regidora escollia el poema 8 de març, de Maria Mercè Marçal, per obrir l’acte.

La directora de l’EAP Serraparera, Maria José Pérez Lucena, era l’encarregada de llegir el manifest de la jornada en el que, a més d’advocar per l’eliminació les desigualtats, apostava pel desplegament de polítiques feministes que ajudin a garantir una major cohesió i equilibri i per la protecció de les dones i les nenes.

En el manifest també es posava de relleu la necessitat d’avançar en polítiques de corresponsabilitat entre homes i dones, acabar amb la bretxa salarial i continuar treballant per la conciliació els plans d’igualtat.

L’entitat Cerdanyola Educació Feminista va tancar la commemoració del Dia de la Dona amb un aquelarre per acabar amb el masclisme en el que van donar a conèixer un beuratge màgic format pels següents ingredients: respecte, autorevisió de conductes socialment apreses, autoestima i cura cap a una mateixa i cap els altres, rebel·lió contra l’heteropatriarcat, coeducació i feminisme. I tot acompanyat d’una salsa de sororitat, recolzament mutu, solidaritat, agermanament i compartir experiències, interessos i preocupacions entre dones.

Els actes en commemoració del Dia de la Dona a Cerdanyola han continuat aquest matí amb una taula rodona sobre les dones en els cossos de seguretat i la percepció de la seguretat des d’una perspectiva de gènere a la Masia Can Serraperera.

D’altra banda, també es tornarà a fer la Caminada feminista pel voltant de la Riera de Sant Cugat i Canaletes el proper dissabte 11 de març. És una activitat oberta a tothom pel seu caràcter inclusiu amb inici i arribada al Parc Esportiu Guiera. Les inscripcions es poden fer a https://cemcerdanyola.playoffinformatica.com/activitat/419/Caminada-Feminista-Quarta-edicio/.