Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

Comença la campanya de vacunació antigripal

Comença la campanya de vacunació antigripal

2 d'octubre de 2012 a les 0:00

La campanya de vacunació antigripal s'ha posat en marxa arreu de Catalunya i es distribuiran un total d'1.250.000 dosis de vacunes. La campanya d'enguany insisteix en la importància de la vacunació en les persones que tenen problemes de salut crònics. La durada de la campanya serà de dos mesos, octubre i novembre.

La vacunació antigripal és la mesura de prevenció primària fonamental per prevenir la grip i les seves complicacions Un dels objectius del Pla de Salut (2011-2015) és l’atenció als pacients crònics i és per això que la campanya d’aquest any vol insistir en la importància de la vacunació d’aquest pacients. La campanya de la grip 2012-2013 pretén mantenir una cobertura superior al 70% en les persones de més de 65 anys.

Des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya remarquen que també és un objectiu prioritari millorar la cobertura dels treballadors de la salut per un doble motiu: perquè poden actuar com una font d’infecció per a persones de risc i perquè formen part del col·lectiu de serveis essencials per a la comunitat.

En total es repartiran 1.250.000 dosis de vacunes als Centres d'Atenció Primària (CAP) de tot el país per tal d’immunitzar els grups de població que es consideren prioritaris i que han estat consensuats amb la resta de comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat i Política Social.

Els grups de risc a vacunar són les persones amb alt risc de complicacions, entre les que es troben aquelles que pateixen certes malalties cròniques -pulmonars, cardiovasculars, diabetis, insuficiència renal, etc.-, les internades en institucions tancades -residències geriàtriques, centres de malalts crònics, malalts mentals, etc.-, les dones embarassades, les persones amb obesitat mòrbida i totes les persones de 60 o més anys d’edat.

També s’han de vacunar les persones que poden transmetre la grip a les persones d’alt risc, especialment els treballadors sanitaris i els d’institucions amb persones d’alt risc com residències geriàtriques o centres de malalts crònics.

Els membres dels serveis públics, essencials per a la comunitat, es bo que es vacunin per tal de minimitzar la interrupció de la seva activitat durant els brots gripals: policies, bombers, personal de protecció civil, personal que treballa en emergències sanitàries, personal d’institucions penitenciàries o d’altres centres d’internament per resolució judicial, serien exemples.

S’estima que la grip pot afectar entre el 5% i el 20% de la població general; que de les persones internades en institucions fins al 50% emmalalteix de grip cada any, i que aproximadament el 25% dels processos respiratoris febrils podrien ser produïts per la grip.