Comença la Fira Orienta amb l'oferta formativa postobligatòria
18 de febrer de 2020 a les 13:05La plaça de l'Abat Oliba acull avui i demà la 4a edició de la Fira Orienta Cerdanyola, on els estudiants de 4t d'ESO de la ciutat poden trobar quins són els diferents itineraris educatius que poden escollir després d'acabar la secundària.
Audios
18-02-2020 Adrián
18-02-2020 Alba
La fira compta amb estands informatius amb oferta educativa postobligatòria i d'orientació i altres activitats com una gimcana.
L'alumnat de quart d'ESO té programada la sortida a aquestes activitats amb el seu institut. Avui dimarts hi ha anat l'alumnat de l'Institut Pere Calders, FEDAC, l'Institut Forat del Vent i l'Institut Gorgs, i demà dimecres hi anirà l'alumnat de l'Institut Jaume Mimó, l'Institut Banús, l'Escola Escaladei i Flor de Maig.
Per dinamitzar la visita dels estudiants a la Fira, i assegurar-se que tenen la informació, les orientadores del Casal de Joves han preparat una gimcana.
Un dels estudiants presents a la Fira, l'Adrián de l'Escola FEDAC, explica que aquesta iniciativa els ajuda molt a conèixer el que poden en el futur.
De la mateixa opinió és l'Alba, també de FEDAC, qui s'ha interessat pels cicles formatius de l'Escola Vitae.
També avui dimarts, a les 18h, es farà la xerrada Com ens preparem per les professions de futur?, a càrrec del professor Román Castro, amb el suport de la Diputació de Barcelona, oberta a tota la ciutadania. Es farà difusió especial d'aquesta xerrada a l'alumnat de Batxillerat, de escola d'adults i de formació ocupacional.
Més activitats
A demanda dels instituts, les orientadores del Casal de Joves faran a la tercera fase del programa assessoraments individuals dins el Pla d'Acció tutorial per atendre les qüestions concretes de cada grup classe. També s'oferiran xerrades adreçades a les famílies i xerrades específiques sobre l'ús de la plataforma Unportal. Es faran al llarg dels mesos de març i abril.
El programa entomarà la fase quarta fent un fent un acompanyament específic a la transició per a l'alumnat amb risc d'abandonament. Per això es preveu fer la xerrada Què té sortida per al meu fill?, adreçada a les famílies de de nois i noies en risc d'abandonament prematur, a càrrec de l'associació Fem Pedagogia.
L'objectiu de la Fira d'Orientació és complementar la tasca d'orientació que es fa als centres educatius, amb la participació de les orientadores de l'equip de Joventut. Per això es posa al seu abast més recursos professionals i materials gestionats des dels serveis de Joventut i Educació del municipi treballats de manera transversal, ajudant a crear i reforçar una xarxa de ciutat emmarcada en el seu Pla Educatiu.
La Fira d'Orientació i les activitats que comporta el programa Orienta Cerdanyola s'han pensat i articulat en diferents fases perquè el jovent i les seves famílies comptin amb l'acompanyament necessari a l'hora de triar què fer després de l'ESO.
S'hi han adherit 9 centres educatius de la ciutat. Són els cinc instituts públics (Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó i Pere Calders), el CFT Flor de Maig, el CFA L'Alzina, FEDAC Cerdanyola i l'Escaladei.
En una primera fase, duta a terme entre el novembre el desembre de 2019, s'han fet xerrades als instituts sobre autoconeixement