Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Societat

Comença un nou curs a l’Espai Infantil de Cerdanyola

Comença un nou curs a l’Espai Infantil de Cerdanyola

18 de setembre de 2023 a les 10:14

El servei municipal ofereix una àmplia oferta d’activitats, tallers i espais dirigits a famílies amb infants d’I3 fins a 6è de primària. Les activitats comencen avui dilluns 18 de setembre

L’Espai Infantil de Cerdanyola és un espai d’educació en el lleure dedicat a organitzar i desenvolupar activitats, tallers i projectes de grup, tenint en compte el joc i l’experimentació com a elements essencials en el desenvolupament dels infants. L’equipament oferta 3 activitats al llarg del curs escolar: espai tardes, espai familiar i robòtica educativa.

Espai de tardes

L’Espai de tardes és un projecte de lleure: tardes plenes d’activitats que permeten a l’infant gaudir del seu propi aprenentatge, així com conèixer les diferents temàtiques i possibilitats que ofereixen els jocs i les joguines mentre socialitzen. Els horaris són de dilluns a divendres de 17 a 19 h i està adreçat a infants d’I3 fins a 6è de primària.

Ofereix als infants un espai segur on poder socialitzar i adquirir coneixements a través del joc i de la relació entre iguals. Les tardes estan dividides en dos espais:

Espai coneixement : És un espai tranquil, relaxat i amb un clima que fomenti la concentració i els hàbits d’estudi, on els infants que tinguin deures de l’escola o algun dubte que vulguin resoldre, seran acompanyats pels educadors i les educadores. Els infants que no tinguin deures, durant aquella estona aprofitaran per a fer jocs de taula, conversar, moment de lectura...

Espai lleure: Espai on fomentem les relacions entre iguals a través del joc, es podran trobar amb jocs d’aventura, estratègia i treball en equip, tallers, expressió artística i plàstica, educació emocional, iniciació esportiva...

 Robòtica educativa

Un curs més, des de l’Espai Infantil se segueix apostant per la Robòtica Educativa amb una activitat sobre aquesta temàtica els dimecres de 17 a 19h per a infants de 2n a 6è de primària.

La robòtica educativa és una metodologia d’aprenentatge multidisciplinari basada en el pensament lògic que, mitjançant el joc, els infants potencien les seves habilitats com la resolució de problemes, treball en equip, manipulació de la informació, investigació, classificació, entre d’altres, a més d’aprendre vocabulari tècnic.

Espai familiar

L’Espai familiar està adreçat a infants de 0 fins a 6 anys acompanyats de màxim dos familiars. És un espai de joc on reforçar el vincle entre infant i adult, una oportunitat per compartir l’experiència d’educar. On els infants podran trobar:

--Espai de joc segur adaptat a les seves necessitats segons el desenvolupament de cada infant.

Materials i joguines adaptades.

-Espai de socialització amb altres infants i treball d’hàbits.

I les famílies:

-Programació mensual d’activitats amb sentit educatiu i metodologia lúdica.

-Suport, recolzament i assessorament pedagògic.

-Propostes de xerrades, conferències i tallers sobre temes d’interès.

L’Espai Familiar es divideix en dues franges d’edat diferenciades: els dilluns, de 10 a 12h, és l’espai nadó (de 0 a 1 any), els matins de dimarts a dijous de 10 a 12h i les tardes de dilluns, dimarts i dijous de 17 a 19 h es du a terme l’espai de petita infància i infantil adreçat a infants d’1 a 6 anys.

Per a més informació sobre les inscripcions i preus cal posar-se en contacte al correu electrònic espaiinfantil@cerdanyola.cat, al telèfon 673 624 530 o anar presencialment al carrer Escoles, 7 en horari d’oficina (10 a 13 h i 16 a 19 h)

Informació curs 2023-24