Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Opinió

Comiat a l'Arcadi Oliveres de Podem Cerdanyola

8 d'abril de 2021 a les 18:51

Des de Podem Cerdanyola no podem deixar d’acomiadar-nos de l’Arcadi, de dir-li que continuarem aprenent d’ell, que hi ha relleus que agafen la seva estela.

L’Arcadi representa allò que nosaltres volíem representar i que tant costa en la vida: la coherència i l’ètica. El dir i el fer. L’exemple i la possibilitat de construir un món millor.

Moltes de nosaltres, la gent de Podem Cerdanyola, vam participar en la formació del Procés Constituent i vam conèixer personalment l’Arcadi, la seva humilitat, el seu humanisme. Moltes havíem participat al 15M i havíem escoltat hores i hores l’Arcadi activista. Quan es presentava en una plaça o qualsevol auditori, el silenci era total, només s’escoltava la seva veu ensenyant nos com el capitalisme destrueix la comunitat i la vida; com és de necessària la lluita no violenta per construir una societat sostenible i verda, cooperativa i digna de viure-la, sense armes i on poder exercir drets tan elementals com el de decidir, com el d’accedir a les Sobiranies plenes.

Compromès des de la seva joventut en la lluita contra el franquisme, es va posar al costat del altermundisme participant al Fòrum Social Mundial. Era una forma d’alçar-hi la veu i pensar i proposar-hi col·lectivament una alternativa al món unipolar sorgit després de l’enfonsament de l’anomenat socialisme als països de l’est d’Europa. Tota causa justa rebia el suport de l’Arcadi, com quan va participar com un activista més en el moviment Contra la Guerra i la invasió a l’Iraq. Sabia perfectament el que succeiria i no podíem no fer-hi res.

Un home bo, un pacifista i antimilitarista militant, des d’un cristianisme compromès amb els de baix, les majories més necessitades de la societat. Un home humil, disposat sempre a donar la cara i posar el pit contra l’adversitat. Fins i tot en la seva mort ens ha deixat un exemple d’enteresa i de com fer-li front. Un referent per a Podem, un dels nostres, un de les arrels nacionals, un desenvolupador del catalanisme progressista tan i tan necessari.

En temps d’incertesa, crisi i convulsió social, de pandèmia i manca d’horitzó, d’absència de futur pel jovent i per l’anomenat precariat, que forma la part més amplia de la societat, ens farà falta l’Arcadi. Davant de tanta misèria moral, de manca d’honestedat, de mediocritat i meritocràcia, ens farà més falta que mai el testimoni lúcid i l’exemple de l’Arcadi.

Gràcies per tant Mestre, que la terra li sigui lleu.

7 d’abril de 2021

Podem Cerdanyola