Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

Commemoració unitària de l'1 d'octubre

Commemoració unitària de l'1 d'octubre

2 d'octubre de 2023 a les 9:24

Més de 250 persones es van aplegar dissabte a la plaça de Jaume Grau i Altayó per commemorar el sisè aniversari del referèndum per la independència de l’1 d’octubre de 2017, segons dades de la Comissió Primer d’Octubre.

L’acte volia reivindicar la lluita pacífica i democràtica de l’independentisme i tornar a condemnar la repressió de l’estat tot apel·lant a l’amnistia per a les persones represaliades i la defensa de la llengua catalana. 

La vetllada va començar amb un correfoc a càrrec de la Colla Jove de Diables de Cerdanyola entre la plaça de Sant Ramon i el carrer de santa Maria seguit d’una ballada de sardanes amb la colla Sardanista on s’hi va afegir part de les persones assistents. Es va preparar una botifarrada per sopar que va acabar amb un recital del col·lectiu d’actrius i actors «TeatRe amb R de República», la lectura del manifest unitari i una actuació musical d’Àlvar Roda acompanyada d’un cremat de rom. 

Totes les intervencions van coincidir en fer notar el valor de que l’acte fos convocat de manera unitària per totes les forces i entitats independentistes de Cerdanyola: Assemblea Nacional Catalana, Consell Local de la República, Debat Constituent, Esquerra Republicana de Catalunya, Guanyem Cerdanyola, i Junts per Cerdanyola. Comissió Primer d’Octubre Cerdanyola del Vallès, 2 d’octubre de 2023

Galeria d'imatges