Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Cultura

  • Portada
  • Cultura
  • Concert de Primavera de l'Orquestra de la UAB amb Haydn, Kodály i Elgar
Concert de Primavera de l'Orquestra de la UAB amb Haydn, Kodály i Elgar

Concert de Primavera de l'Orquestra de la UAB amb Haydn, Kodály i Elgar

28 de maig de 2024 a les 7:10

L’Orquestra de la UAB, sota la direcció de Jesús Badia, celebrarà el seu tradicional Concert de Primavera el pròxim 3 de juny a les 13:30 h a la Sala Teatre UAB amb un repertori amb peces de Haydn. Kodály i Elgar

El programa d’aquest any començarà amb la interpretació de la Simfonia 104 London-Salomon de Joseph Haydn, i l’orquestra ens oferirà també el Minuetto Serio de Zoltán Kodály i Chanson de nuit i Chanson de matin d’Edward Elgar.

La Simfonia 104 London-Salomon és l’última de l’anomenat pare de la simfonia, Joseph Haydn. Amb una introducció inquietant, la segueix un primer moviment viu i alegre i continua amb un segon moviment que ofereix un discurs preciosista i commovedor, per tancar amb una dansa cortesana majestuosa i delicada.

El Minuetto Serio, per la seva banda, és una peça de Zoltán Kodály composta el 1948 que evoca ressons de la música clàssica de Haydn i Prokòfiev i que va acabar formant part de l’òpera Czinka Panna de 1953.

Finalment, el concert tancarà amb dues peces d’Edward Elgar: la Chanson de nuit i Chanson de matin. La primera és una peça tranquil·la i reflexiva, mentre que la segona és més lleugera i alegre, però ambdues són considerades petites joies musicals.