Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

Coneix el nou Consistori de Cerdanyola

29 de maig de 2023 a les 10:53

14 homes i 11 dones que representen 7 grups municipals conformaran el nou Consistori de Cerdanyola per al mandat 2023-2027 com a resultat de les eleccions municipals del 28 de maig.

El nou Consistori es constituirà oficialment en el Ple de l'Ajuntament de Cerdanyola del 17 de juny, plenari en què també s'investirà novament Carlos Cordón com alcalde de Cerdanyola per als pròxims quatre anys. 

El nou Consistori està format per:

Partit dels Socialistes de Catalunya

·         Carlos Cordón. De 38 anys, aqruitecte de professió, Cordón tornarà a ser alcalde de Cerdanyola a partir del 17 de juny, quan es celebri el Ple Municipal de constitució del nou Consistori i d'Investidura. 

·         Pepi Rivera. Treballadora municipal, de 53 anys, és l'actual regidora de Recursos Humans i de Serveis Socials de l'Ajuntament.

·         Javier Sánchez. Amb 60 anys, Sánchez és un altre dels pesos pesants de l'actual govern municipal, en què ha ostentat les responsabilitats de Finances.

·         Pilar Adell. Docent de professió, amb 69 anys, Adell és la primera de les independents a la llista del PSC, després d'haver estat regidora d'En Comú Podem durant el mandat que ara acaba.

·         David González. Amb 28 anys, David González ha estat el regidor d'Educació i de Relacions amb la UAB i amb Bellaterra, a més de ser el diputat més jove del Parlament de Catalunya. 

·         Sonia Rodríguez. Té 46 anys i és advocada de professió; Rodríguez és un altre dels fitxatges socialistes en aquesta candidatura i va ser la cap de llista de Ciutadans en les eleccions municipals de 2019.

·         Óscar Pons. De 54 anys, ha estat regidor de Cultura i Esports en aquest mandat.

·         Eulàlia Mimó. 59 anys i arquitecta de professió, és la regidora d'Urbanisme de l'actual govern, responsabilitat que ja havia tingut en els govern liderats per Carme Carmona a l'alcaldia. 

·         Jaume Folch. De 62 anys, Folch és membre del patrit democristià Units per Avançar i ja anteriorment havia estat regidor d'Unió Democràtica. 

·         Andrea Borrego. Amb 36 anys, Borrego és una de les regidores socialistes que primer cop s'incorporaran al Consistori de Cerdanyola

·         Santi Moro. De 36 anys, Santi Moro és un dels regidors que van coincidir amb Cordón ja en la seva etapa a les Joventuts Socialistes de Catalunya. 

·         Conchi Martínez. Amb 45 anys i docent de professió, Martínez és una altra de les independents de la llista del PSC que s'incorporen per primer del Consistori. 

·         Antonio Otero. Amb 58 anys, Otero és professor en un centre educatiu de Cerdanyola i va ser un dels impulsors del primer cercle de Podem a la ciutat. 

·         Cristina Padilla. Té 37 anys i és un altre dels rostres independents que s'han incoporat a la candidatura del PSC en aquestes eleccions. 

Esquerra Republicana de Catalunya

·         Albert Turon. Té 49 anys i és Mosso d'Esquadra i periodista. Aquesta era la primera vegada que encapçalava la llista d'ERC i abans de la seva etapa en política va destacar pel seu activisme en temes ambientals. 

·         Isabel Cruz. Treballa en el sector de les assegurances, és l'actual presidenta de la secció local d'Esquerra i ha estat una de les impulsores del seu grup de feminismes.

·         Íñigo Enterria. Advocat de professió, és un dels puntals del grup municipal i de la secció local d'ERC de la darrera dècada. 

·         Gemma Estopà. Mestre d'educació infantil és una de les noves incorporacions d'Esquerra al Consistori de la ciutat. 

Partit Popular

·         Anabel Plans. Amb 51 anys i comercial de professió, Plans era la primera vegada que encapçalava la llista del PP, aconseguint doblar la representació del mandat que acaba. 

·         Álvaro Hernández. Procedent de les Noves generacions del PP, és graduat en dret i en economia. Va ser president del PP local fins el 2020. 

Guanyem Cerdanyola

·         Ivan González. Un altre dels juristes del Consistori, Ivan González ha estat el més jove dels caps de llista en aquestes eleccions amb 33 anys. Procedent de la tradició d'Esquerra Unida, en el mandat 2015-19 va portar la responsabilitat d'Urbanisme en el govern de Compromís amb Carles Escolà a l'alcaldia. 

·         Cristina Gallardo. Amb 35 anys, Cristina Gallardo s'incorpora per primer cop al Consistori després d'haver estat molts anys a l'actvisme social a la ciutat.

En Comú Podem

·         Pedro Arco. Té 58 anys i actualment és funcionari de la Generalitat però també va ser treballador municipal en dues etapes, primer en Comptabilitat i després amb la responsabilitat tècnica dels Recursos Humans. 

Junts per Cerdanyola

·         Joan Sánchez. Amb 55 anys, era un dels dos candidats a l'alcaldia que repetien i tornarà a ser regidor de Junts al Consistori per segon mandat. És filòleg, ha estat periodista i ara es dedica a la gestió de comunicació empresarial.

Vox

·         Óscar Conde. De 51 anys, es dedica al transport de viatgers. Conde ha aconseguit entrar com a regidor en les primeres eleccions municipals en què Vox s'ha presentat a Cerdanyola. 

Galeria d'imatges