Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Consultori, conveni i subvencions del PUOSC, demandes de l'EMD al delegat del Go...
Consultori, conveni i subvencions del PUOSC, demandes de l'EMD al delegat del Govern de la Generalitat Borràs conversant amb Riba i altres membres de l'EMD de Bellaterra

Consultori, conveni i subvencions del PUOSC, demandes de l'EMD al delegat del Govern de la Generalitat

23 d'octubre de 2023 a les 7:34

La necessitat d’un consultori mèdic, l’augment de subvencions del Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC) i la millora del conveni regulador amb l’Ajuntament de Cerdanyola amb un increment de competències van ser les tres demandes principals que l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra al delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borras, en una reunió celebrada aquest passat divendres, 20 d’octubre.

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona va mantenir una reunió de treball amb el president de l'EMD, Josep Maria Riba. La visita s'emmarca en una jornada de trobades amb els equips de govern de les dues EMD de la demarcació de Barcelona: Valldoreix i Bellaterra.

El delegat va visitar la plaça del Pi per conèixer de primera mà les claus del projecte de millora d'aquest espai, i va conversar amb comerciants de la plaça, que exerceix d'eix comercial de Bellaterra. Joan Borràs ha estat l'encarregat d'estrenar el llibre d'honor de l'EMD escrivint la primera dedicatòria al registre de visitants que s'ha posat en marxa recentment.

En la reunió de treball, el president de l'EMD va explicar al delegat els seus objectius al capdavant del nou govern bellaterrenc i Borràs va recollir les peticions i inquietuds de l'EMD relacionades amb l'accés a subvencions a través del Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC), la proposta de crear un consultori mèdic local i la millora del conveni de l'entitat. En relació al conveni, Borràs creu que, amb la llei a la ma, augmentar competència “no hauria de donar gaires problemes”.

L'equip de govern de Bellaterra ha mostrat al delegat l'espai que proposen per acollir el consistori mèdic. Borràs ha assenyalat que cal estudiar l'adequació de l'espai i la gestió de l'àrea bàsica de salut ja que es requeriria la cessió puntual de professionals d’Aquesta ABS, la de Cerdanyola. El delegat del Govern s'ha compromès a traslladar aquesta i la resta de peticions als diferents departaments de la Generalitat, així com a treballar per donar compliment a les necessitats de Bellaterra.

El delegat del Govern de la Generalitat creu que la demanada de l’EMD és “raonada”, tenint en compte les 3.000 persones de població per a les quals es demana aquesta atenció mèdica.

El president de l’EMD, Josep Maria Riba, destaca la sorpresa rebuda pel nivell de coneixement pel delegat del Govern davant les demandes plantejades i la sensibilitat demostrada. Riba indica que també es va abordar la demana ciutadana de l’annexió de Bellaterra al municipi de Sant Cugat , però de manera tangencial ja que el govern de l’EMD considera que, per pragmatisme, és millor intentar la negociació d’un augment de competències al conveni amb l’Ajuntament.

Al finalitzar la visita, el delegat del Govern de la Generalitat va posar en valor el paper que juguen les Entitats Municipals Descentralitzades en la proximitat amb la ciutadania ja que “són la primera línia d'atenció de moltes demandes de la població"

Galeria d'imatges