Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Cerdanyola Ràdio - 105.3 FM

Escoltar en directe

Política

  • Portada
  • Política
  • Continua la recollida de firmes per la ILP sobre la Renda Garantida Ciutadana
Continua la recollida de firmes per la ILP sobre la Renda Garantida Ciutadana

Continua la recollida de firmes per la ILP sobre la Renda Garantida Ciutadana

28 d'agost de 2013 a les 12:08

La Plataforma contra l’Atur de Cerdanyola i Ripollet fa una crida a la unitat d’acció per a que la ILP sobre la Renda Garantida Ciutadana arribi al Parlament de Catalunya amb el major suport social possible. Fins ara s’han recollit 40.000 de les 50.000 firmes necessàries.

Més de 60 entitats, partits i sindicats col·laboren a tot Catalunya en la recollida de les 50.000 firmes necessàries per a l’arribada de la ILP al Parlament. La comissió promotora calcula que compta amb més de 40.000 rúbriques i té fins al 25 d’octubre per presentar-les. El portaveu de la Plataforma contra l’Atur, Manuel Navarro, recorda que la llei de la Renda Garantida Ciutadana és un precepte present a l’article 24.3 de l’Estatut de Catalunya que diu que “les famílies o persones en situació de pobresa tenen dret a accedir a una Renda Garantida Ciutadana que els garanteixi una vida digna”. Actualment hi ha 260.000 famílies catalanes sense ingressos, una crua realitat agreujada per les polítiques de retallades i la manca de recursos econòmics.

La Comissió Promotora de la Renda Garantida Ciutadana ha redactat un projecte de llei que fixa la quantia d’aquesta renda en 7.967,7 euros a l’any, amb caràcter incondicional i indefinit, fins que el perceptor surti de la situació de pobresa. La representant d’EUiA, Ángeles Camacho, va definir l’atur com "un espai de la desesperació al que cada vegada es veuen abocades més persones". L’impuls de la llei de la Renda Garantida Ciutadana es produeix des de l’Observatori de la Pobresa, que davant la situació d’extrema precarietat de moltes famílies demostra la viabilitat d’una prestació econòmica de, com a màxim, 664 euros mensuals per dotze pagues. El representant de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Joan Pere De Ancos, va demanar "sumar esforços i complicitats per superar el sectarisme de les sigles i centrar-se en el rescat de les persones".

La proposta es presenta com un dret individual, al qual podrien acollir-se els ciutadans que compleixin tres requisits: ser major d’edat o menor emancipat i viure de forma legal a Catalunya; tenir residència establerta al territori durant almenys un any, i no disposar d’ingressos superiors a l’indicador de la renda de suficiència, fixat en 664 euros al mes. Aquesta és la xifra que marca el llindar de la pobresa i la que es proposa cobrir aquesta prestació econòmica, amb caràcter suplementari, és a dir, se sumaria a altres possibles ingressos fins a arribar als 664 euros.